Hlavní obsah

Jun se konečně zbavil tureckých pout a znovu začíná střílet góly

TEPLICE

Se sedmi góly byl útočník Tomáš Jun nejlepším střelcem fotbalistů Teplic v letní přípravě. Jednou navíc skóroval i v Poháru Intertoto do sítě Honvédu Budapešť, ale k postupu to nestačilo. Zdá se, že severočeský tým bude na svého kanonýra v lize hodně spoléhat.

Článek

Jak Jun vstřebal čerstvou trenérskou změnu, kdy Petra Radu nahradil Jiří Plíšek? „Výměna přišla dvanáct dní před ligou, ale snad se s ní dokážeme vyrovnat. Pod novým koučem jsme už dvakrát vyhráli při souhrnném skóre 10:0, takže si nemáme na co stěžovat. Kopal jsem stabilně za trenéra Rady a nastupuji pravidelně i za Plíška. Jsem rád, že moje pozice zůstala stejná. Každý gól v přípravě byl dobrý, ale důležitá bude liga,“ řekl 26letý útočník.

Splatí důvěru

„Cítím se dobře. V Teplicích jsem strávil už půl roku při jarním hostování z Turecka a jsem moc rád, že se to změnilo v přestup. Konečně se můžu koncentrovat jen na vlastní výkony,“ připomněl Jun, že jeho turecká anabáze je už minulostí. „Tři roky jsem patřil Trabzonsporu, což nebylo ideální. V Teplicích jsem spokojen a snad je to vidět i na mých výkonech. Spadlo ze mě napětí, že už nemusím řešit otázky ohledně angažmá. Pořád jsem přemítal, jak se dostat z Turecka a zda mě někdo koupí,“ svěřil se útočník. „Doufám, že Teplicím důvěru splatím, vím, že se ode mne očekávají hlavně branky. Žádnou gólovou metu pro ligu jsem si ale nestanovil,“ uvedl někdejší král ligových střelců.

V generálce na ligu proti Královu Dvoru (7:0) vstřelil hattrick a v útoku nastoupil vedle nové posily Vachouška, který za trenéra Rady hrával krajního záložníka.

Spolupráce klape

„Je to zkušený a technický hráč, který umí předložit balón do šance. Spolupráce nám klapala, dobře jsme se doplňovali a dovedu si představit, že by nám to mohlo jít i v lize. V Teplicích je v útoku dobrá konkurence, trenér může točit až čtyři hráče a nikdo z nás nemá místo jisté,“ uvažoval Jun.

Teplické cíle? „Jen ty nejvyšší. Hlavně aby chodili fanoušci a aby je fotbal bavil. To ale záleží už jen na nás,“ dodal forvard.

Reklama

Související témata: