Hlavní obsah

Lafata se vrací z Austrie Vídeň do Jablonce

Těsně před startem nového ročníku první fotbalové ligy se vedení Jablonce podařilo dotáhnout do úspěšného konce největší přestup léta. Do kádru severočeského klubu se po roce a půl vrací z Austrie Vídeň útočník Davaid Lafata. Šestadvacetiletý čtyřnásobný reprezentant podepsal se s vedením domluvil na tříleté smlouvě.

Článek

„Jednání byla složitá a pan Pelta jednal ve Vídni až do pozdních nočních hodin. Nakonec jsme se večer s Austrií dohodli a ve středu ráno přestup potvrdilo také klubové představenstvo Austrie. Přestupovou částku po dohodě nebudeme zveřejňovat, ale je pro Jablonec velmi příznivá,“ uvedl na oficiálním webu Jablonce ředitel klubu Aleš Pangrác.

Na tréninku se Lafata bude poprvé hlásit ve čtvrtek a podle informací z klubu je možné, že stihne sobotní start nejvyšší soutěže. Jablonec bude o první body v novém ligovém ročníku bojovat ve Zlíně.

O návrat Lafaty stály také České Budějovice, jak ale uvedlo vedení na klubovém webu, nepřesvědčila odchovance jihočeského týmu ani nadstandardní nabídka. Lafata dal přednost Jablonci, kde působil po návratu z angažmá v Řecku od ledna 2006 do ledna 2007. Na severu Čech odehrál 31 zápasů a vstřelil 10 branek. Za výkony z podzimu 2006 si Lafata vysloužil pozvánku do reprezentace, v níž se blýskl dvěma góly v kvalifikaci proti Walesu.

Reklama

Související témata: