Hlavní obsah

Sigma hodlá skloubit zkušenost s mládím

OLOMOUC

Fotbalisté Sigmy Olomouc vstoupí do nového ligového ročníku bez výraznějších posil a s mladým třicetipětiletým trenérem Zdeňkem Psotkou, který v klubu z Hané úspěšně působil v tréninkovém centru mládeže.

Článek

„Naším cílem je zatraktivnit hru a vrátit diváky do ochozů. Za výhodu považuji, že kádr mužstva se stabilizoval. Osu bude tvořit šestice zkušených hráčů, kteří by měli být tahouny mužstva. K nim budeme nasazovat do kádru mladé hráče, kteří se s úspěchem již předvedli v nejvyšší soutěži nebo hráli za náš dorost, který představuje republikovou špičku. Na základě přípravných zápasů počítám i s Brazilcem Melinhem, který na sobě výrazně zapracoval a znovu ho začal bavit fotbal. Posilami jsou útočník Michal Ordoš z Bohemians 1905, z hostování ve Vítkovicích se vrací středopolař Martin Pulkert. Oba jsou to perspektivní a talentovaní hráči a věřím, že se v průběhu podzimu dostanou do základní sestavy,“ konstatoval kouč Zdeněk Psotka.

„Naším cílem je skončit v horní polovině tabulky, každé umístění pod osmé místo bychom považovali za neúspěch. Vrchol tohoto kádru by měl přijít tak za dva roky. Lize bude nepochybně vévodit čtyři silné celky, které si to rozdají o pohárové příčky. Dalších dvanáct mužstev bude hodně vyrovnaných, o jejich umístění rozhodne sportovní forma, štěstí i další okolnosti,“ doplnil ředitel olomouckého klubu Jiří Kubíček. Kádr mužstva opustili: Randa (Slovácko), Hartig (Bohemians 1905), Bajer (nizozemský prvoligový Heracles Almelo), Rýdel (Karviná) a Jindřišek (B-tým Sigmy).

Reklama

Související témata: