Hlavní obsah

Galásek v Ostravě čeká, jestli si na něj někdo vzpomene

OSTRAVA

Příští dny mají dát odpověď na to, v jakém klubu stráví fotbalista Tomáš Galásek další sezónu. Pětatřicetiletý záložník, který po letošním mistrovství Evropy ukončil reprezentační kariéru, ode dneška trénuje v Ostravě, ale o přestupu do Baníku ještě s nikým nejednal.

Článek

"Sedneme si a řekneme, jaké kdo má plány, ale v tomto stadiu tady jen trénuju, abych byl připravený na nové angažmá. Pokud nějaké bude. Ještě rok bych chtěl ale hrát," řekl dnes Galásek novinářům.

Bronzový medailista z Eura 2004 v Portugalsku je nyní bez místa. Norimberk využil klauzule ve smlouvě a kontrakt na další sezonu po sestupu z bundesligy vypověděl. "Hodně času jsem ztratil tím, že jsem doufal, že v Norimberku si ještě o rok prodloužím fotbalovou kariéru. Bohužel se to nepodařilo. Klub ve druhé lize se mnou nepočítal, staví mladé mužstvo. Musel jsem to vzít," vysvětlil Galásek.

Aspoň sezónu na vrcholové úrovni chce téměř sedmdesátinásobný český reprezentant ještě zůstat. Z jeho slov je však cítit, že přestupových možností se momentálně moc nerýsuje. "Možná že teď, když mi dal Baník šanci trénovat, si někdo vzpomene, že nějaký Tomáš Galásek ještě hraje fotbal," usmál se.

Ostrava mu předloží nabídku

Nereálná není varianta, že by příští ročník odehrál na Bazalech. Ostrava mu předloží nabídku, ale Galásek si zřejmě ještě několik dnů nechá čas na rozmyšlenou. "Do konce týdne tady budu trénovat, možná si to prodloužím do příštího týdne. Uvidíme, co přijde, jestli se objeví nějaký zájem," řekl Galásek.

Ostravský odchovanec v Baníku znovu trénoval po třinácti letech. Jeho památný útěk do Tilburgu proti vůli klubu tehdy vyvolal hodně emocí a případ řešily nejvyšší evropské fotbalové instance. Nakonec se kluby po čtyřměsíčních tahanicích dohodly na odstupném kolem 50 miliónů korun.

"Je to dávno. Odcházel jsem bez rozlučky, ale už se k tomu nechci vracet," uvedl Galásek. "Pořád se tady cítím jako doma. Jsem rád, že mi Baník umožnil, abych tu mohl trénovat. Je to něco jiného než běhat sám rovinky nebo někde v lese," dodal.

Reklama

Související témata: