Hlavní obsah

Konec diskusí: Kladno fotbalovou ligu neprodá!

Zdeněk PavlisSport.cz

Fotbalové Kladno ligu prodávat nechce a ani nebude. Pár dnů před startem nového ročníku nejvyšší domácí soutěže to na přímý dotaz Sport.cz prohlásil ředitel klubu Eduard Novák. „O prodeji účasti v lize s nikým nejednáme, naopak rokujeme s novým strategickým partnerem, s nímž bychom se dostali do mnohem vyšších sfér, než v jakých jsme se zatím pohybovali,“ tvrdí první muž kladenského fotbalu.

Článek

Padly tak spekulace a dohady, které Kladno provázely po celé dva roky, co figurovalo na ligové scéně a jež se před startem nového ročníku opět objevily. „Obrovsky nám pomáhá město, které v letošním roce přispělo do klubového rozpočtu patnácti milióny,“ odhalil ředitel SK Kladno část rozpočtu, jenž by měl účast jeho týmu v nejvyšší soutěži garantovat.

Cizinecká legie se pakovala

Určitě i proto, že na rozdíl od dvou předchozích ligových ročníků se Kladno tentokrát vydává svou vlastní cestou.

„Říkáme jí kladenská, neboť jsme se rozhodli poskládat kádr z našich vlastních hráčů, kteří budou za Kladno opravdu bojovat. I proto jsou letos mezi dvaadvaceti fotbalisty jen čtyři, kteří přišli na hostování,“ naznačil Novák, že cizinecká legie v kladenských službách rekrutující se vesměs z mladíků Sparty, Slavie a Teplic se v minulých sezónách příliš neosvědčila.

„Hlavně na jaře to v šatně nebylo mužstvo, ale slátanina. Teď se atmosféra vyčistila,“ potvrdil i kapitán kladenského týmu Lukáš Killar, že prázdninová čistka byla prospěšná. Z kladenské kabiny se pakovalo celkem třináct hráčů, z nichž se někteří vrátili z hostování do mateřských klubů a jiní zamířili na skutečně exotické angažmá. Jako třeba Miloslav Kousal, jenž hraje v Albánii za klub FK Vllazina.

I trenér je kladenským rodákem

Z devíti nových akvizic je asi nejzajímavější návrat Tomáše Strnada z Bánské Bystrice a Jana Procházky z Mostu. A pochopitelně angažování nového trenéra, jímž se stal kladenský rodák Martin Hřídel působící až dosud v roli Csaplárova a poté Škorpilova asistenta v Liberci i u reprezentační jedenadvacítky.

„Jsem vděčný za šanci, kterou jsem v rodném městě dostal. Už byl čas, abych se vydal vlastní cestou, i když není vůbec jednoduché se z role asistenta nosícího nejprve na tréninku jenom kužele posunout do role hlavního kouče,“ přiznával Martin Hřídel.

Hřídel: Až jsme byli zaskočeni...

Výsledky jeho nového týmu během letní přípravy byly až víc než slušné, takže kladenský trenér může směle hlásat, že jeho první cílem je samozřejmě záchrana v nejvyšší soutěži. „Někdy jsme byli v přípravných zápasech až sami překvapeni, jak všechno fungovalo,“ cítil se výkony svých svěřenců příjemně zaskočený Martin Hřídel, jenž možná i proto nemá z náročného úvodu ligového podzimu žádné obavy.

A to přesto, že nejprve jede se svým týmem na ostravské Bazaly a poté nastoupí doma proti Spartě. „Dobré výsledky v přípravě by měly hráče spíše povzbudit, neboť si dokázali, že jsou schopni čelit komukoli,“ míní nový kladenský kouč.

Reklama

Související témata: