Hlavní obsah

Plzeňští fotbalisté si zvolili za kapitána Horvátha

PLZEŇ

V roli kapitána fotbalistů plzeňské Viktorie bude v nové ligové sezóně nastupovat největší letní posila Západočechů Pavel Horváth. Za svého lídra si jej zvolili v tajné volbě spoluhráči a bývalý sparťan na dnešní tiskové konferenci přiznal, že jej důvěra překvapila.

Článek

"Nepočítal jsem s tím, že dostanu kapitánskou pásku. Spíš jsem myslel, že důvěru dostane někdo z hráčů, kteří tu již hrajou delší dobu," řekl Horváth.

V klubu je jednou z mnoha nových tváří, Západočeši celkem utratili za nákupy hráčů více než 25 miliónů korun. Podle trenéra Jaroslava Šilhavého by tým i přes kvalitní přípravu potřeboval vzhledem k velkým změnám v kádru ještě trochu víc času na sehrání, ale Horváth doufá, že chemie mužstva bude fungovat.

"Fyzicky je na tom tým velmi dobře a hlavně cítím, že jako celek chceme vyhrávat. Je tady velký týmový duch," doplnil Horváth, jeden z pěti hráčů, kteří přišli do Plzně ze Sparty.

Plzeňané sehráli 13 přípravných utkání s vyrovnanou bilancí pěti vítězství a pěti porážek. Po devátém místě v minulém ligovém ročníku má klub v nové sezoně vyšší ambice, rozhodně chce hrát v horní polovině tabulky. "A také chceme hrát atraktivní fotbal pro diváky," doplnil generální manažer Adolf Šádek.

Reklama

Související témata: