Hlavní obsah

Třetiligový Písek pokazil Příbrami generálku

PŘÍBRAM

Rozpačitou remízou skončila pro fotbalisty Příbrami generálka před startem nejvyšší soutěže. Prvoligový nováček totiž ve středu hrál bez branek s Pískem, který je sice také nováčkem, ale hned o dvě soutěže níže. Příbram přitom rozhodně nešetřila hráče základní sestavy, ani ti ale na třetiligový tým recept nenašli.

Článek

Svěřenci trenéra Massima Moralese tak ani v dodatečně dohodnutém zápase nezlepšili rozpačitý dojem a pasivní skóre 10:12 z letošní přípravy. V ní sice zdolali Plzeň 4:2, jinak ale tápali a vedle Písku remizovali i s druholigovou Duklou Praha, další druholigista z Hradce Králové jim dokonce uštědřil debakl 0:4.

Olomouc vyhrála v utajené generálce v Letohradu

Olomoučtí fotbalisté v závěrečném testu před začátkem sezóny vyhráli na půdě třetiligového Letohradu 3:0. Sigma sehrála zápas v dokonalém utajení, aby se schovala před případnými zvědy z Bohemians, proti kterým v pondělí vstoupí do nového ligového ročníku.

Kromě tří gólů, kterých Hanáci shodně dosáhli po standardních situacích, zápas trenérovi Zdeňku Psotkovi přinesl i jiná významná pozitiva. "Především jsme si mohli v sestavě vyzkoušet několik hráčů, kteří v posledním období přípravy nebyli k dispozici kvůli zranění nebo reprezentačním povinnostem. Hra vypadala jinak. V tom byl velký rozdíl proti sobotnímu utkání v Třinci," řekl ČTK Psotka.

Právě obránce Heidenreich, který reprezentoval na mistrovství Evropy hráčů do 19 let, se ve druhé půli dvakrát trefil za záda letohradského brankáře. Gól si připsala i jediná letní posila Ordoš.

1. FK Příbram - FC Písek 0:0
Sestava Příbrami: Krbeček (46. Michalík) - Pleško (46. Mácha), J. Štochl (46. Ševr), Nohýnek, Plašil (46. Mišůn) - Hloušek, Costa (46. Tarczal), Nechvátal (59. Mojdl), Kalabiška (59. Klesa) - M. Štochl (59. Bakongolia), Pilík (66. Fantiš). Trenér: Morales.
OEZ Letohrad - Sigma Olomouc 0:3 (0:1).
Branky: 64. a 84. Heidenreich, 38. Ordoš.

Reklama

Související témata: