Hlavní obsah

Kladenský kapitán Killar: Už nejsme slátanina, ale mančaft

Celé jaro se o napjaté atmosféře panující v kabině kladenských fotbalistů šuškalo, navenek se ale trenéři i hráči tvářili, jako by všechno bylo v nejlepším pořádku. Až po ligové záchraně a následné letní čistce kapitán mužstva Lukáš Killar promluvil. „Měli jsme ohromné štěstí, že jsme ligu udrželi, protože my nebyli mančaft, ale jakási podivná slátanina,“ svěřil se v rozhovoru pro Sport.cz.

Článek

Dost tvrdá a na tuzemské fotbalové poměry i odvážná slova. Bohužel ale vyřčená trochu pozdě…

Jenže nám šlo na jaře o záchranu a byl skutečně zázrak, že jsme nejvyšší soutěž udrželi. Jakákoli soudržnost našemu mužstvu scházela, takže jen souhře okolností a výsledkům ostatních týmů jsme mohli děkovat, že jsme v lize zůstali. Obrovskému štěstí také, to se ví.

To skutečně dělali hráči zapůjčení do Kladna na hostování v kabině takovou paseku? Opravdu jen jejich vinou bylo, že jste se do poslední minuty jara strachovali o ligovou existenci?

Nechci teď všechno házet na fotbalisty, kteří už mezi námi nejsou, pravdou ale je, že atmosféra dobrá nebyla. Někteří z hostujících hráčů si ale skutečně nezasloužili kladenský dres nosit. My nebyli mančaftem, ale jakousi podivnou slátaninou.

Všechno ale přece nebylo jen v hráčích na Kladně hostujících. Někdo si je vyhlédl, vybral a do mužstva přivedl…

Proto mluvím o tom, že atmosféra nebyla všeobecně dobrá. Sešli jsme se pár dnů před sezónou, neznali se, nevěděli, jak kdo reaguje, někteří se cítili zákonitě ukřivdění, že nehrají a sedí jen na lavičce. Naším handicapem bylo i to, že hráči zapůjčení na hostování proti svým mateřským klubům nastupovat nesměli, takže sestava se stále měnila.

A k tomu všemu určitě i obavy, co s Kladnem bude, neboť se neustále spekulovalo o jeho ekonomických těžkostech i o tom, že ligu možná prodá jinému klubu.

Samozřejmě, ani to atmosféře nijak neprospívalo. Jenže teď už je všechno naštěstí za námi, takže v nové sezóně už Kladno o ligovou záchranu hrát rozhodně nebude.

Dost odvážné tvrzení! Kde se ve vás podobná víra bere?

Protože teď je náš kádr složený převážně z Kladeňáků, kteří dovedou „hrábnout“ a bojovat. Vrátili se kluci, kteří s námi před dvěma lety kopali, atmosféra se vyčistila, mužstvo působí úplně jinak, než na jaře. Fotbalově na tom sice nebudeme tak dobře, protože technické typy hráčů schází, odhodláním a bojovností ale všechno vynahradíme.

Odhodlání je krásná věc, jenže po prvních dvou kolech podzimu může být všechno jinak. Nejdříve jedete do Ostravy, kde jste v posledních dvou zápasech dostali dohromady devět gólů, pak hrajete doma se Spartou, takže se může dost dobře stát, že po dvou zápasech nemusíte mít ani bod!

A to se máme těchto soupeřů předem bát? Pokud bychom z nich měli strach, nemuseli bychom na ostravské Bazaly vůbec jezdit a proti Spartě nastupovat. V přípravě jsme si dokázali, že jsme schopní hrát s každým a i proti Spartě či Slavii uhrát dobrý výsledek.

Takže před startem ligového podzimu vůbec žádné obavy?

Snad jen z úzkého kádru. Kdyby přišla zranění a karty, mohli bychom se do problémů dostat. Nikoli ale takových, abychom se v třetím roce na ligové scéně o záchranu strachovali.

Reklama

Související témata: