Hlavní obsah

Slávisté chtějí obhájit titul a postoupit do Ligy mistrů

PRAHA

Fotbalisté pražské Slavie se připravují na zahájení Gambrinus ligy a hned na úvod je čeká těžký zápas v Liberci. Úřadující mistr za sebou má vydařenou loňskou sezónu a ve Vršovicích by na ni všichni rádi navázali. „Klást si jiné cíle, než obhájit titul a pokusit se probojovat do základní skupiny Ligy mistrů, by bylo zbabělé,“ řekl na čtvrteční tiskové konferenci trenér Slavie Karel Jarolím.

Článek

Fotbalová Slavia Praha má za sebou veleúspěšnou sezónu. Poprvé v historii se červenobílí probojovali do milionářské Ligy mistrů, po dlouhých dvanácti letech vybojovali mistrovský titul a navíc se jim podařilo postavit nový stadión v Edenu. „Loňská sezóna se nám povedla a bude velmi obtížné na ni navázat,“ ví generální ředitel klubu Petr Doležal.

Obhajoba titulu a opětovná účast v prestižní Lize mistrů. To jsou cíle, které oznámil na předsezónní tiskové konferenci Doležal. „Věřím, že příprava, kterou mužstvo i s drobnými problémy absolvovalo, přinese své ovoce,“ přeje si Doležal, který doufá, že si fanoušci sešívaných najdou do Edenu cestu, a že průměr návštěvnosti na domácí zápasy Slavie bude přes 10 000 diváků.

Zatím je prodáno 6000 permanentek

Několik dní před začátkem ligy je v Edenu prodáno 6000 permanentních vstupenek. „Rádi bychom prodali ještě 2 tisíce permanentek,“ doplnil informaci o vstupenkách Doležal. Cena vstupného na jednotlivé zápasy se pohybuje od 100 do 550 korun v závislosti na sektoru a na kategorii soupeře.

Kádr trenéra Karla Jarolíma v létě posílil o několik hráčů. Tím nejzajímavějším přestupem je příchod sedmadvacetiletého obránce Ronalda Šikliče z týmu chorvatského vicemistra Slaven Belupo a také roční hostování dvacetiletého italského útočníka Gianluca Litteriho z Interu Milán. Další posilou by pak měl být Francouz Amadou Cissé. „Troufám si říci, že už je hráčem Slavie,“ řekl na adresu defenzivního hráče Doležal.

Slavia chce ještě Grajciara

Asi posledním hráčem, který by v létě mohl posílit mistrovské mužstvo je Slovák Peter Grajciar, jenž momentálně působí v Nitře. „Grajciara jsme podepsali od ledna příštího roku, ale rádi bychom ho získali na přestup už nyní,“ řekl na adresu čtyřiadvacetiletého člena širšího kádru slovenské reprezentace Doležal.

Otazník zatím visí nad Vladimírem Šmicrem, který po zranění začíná pomalu jezdit na kole a posilovat. Zda-li ho fanoušci ještě spatří na fotbalových trávnících, záleží podle všeho pouze na jeho zdravotním stavu.

Jarolím chce do Ligy mistrů a obhájit titul

Vysoké ambice má před nadcházejícím ligovým ročníkem i trenér Slavie Karel Jarolím. „Klást si jiné cíle, než obhájit titul a pokusit se probojovat od Ligy mistrů, by bylo zbabělé,“ řekl odhodlaně kouč. Zároveň si je však vědom toho, že o ligový titul budou usilovat i jiná mužstva.

„Zítra navíc proběhne los 3. předkola Ligy mistrů, tak uvidíme, jestli nám bude trošku nakloněn, protože mužstva jsou tam opravdu hodně kvalitní,“ nechal se slyšet kouč, který chce, aby se jeho mužstvo prezentovalo kvalitním a běhavým fotbalem a tím přilákalo na stadión co nejvíce diváků.

Vedení ve čtvrtek také oficiálně představilo dvě nové sady dresů. Na domácí utkání budou mít hráči k dispozici tradiční sešívané s červenou hvězdou, která byla na přání fanoušků zvětšena na 12,5 cm. Při venkovních zápasech nastoupí hráči v černých dresech s červenobílým pruhem na prsou.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články