Hlavní obsah

Sparta - Ml.Boleslav 1:0Kadlec vystřelil Spartě výhru nad ambiciózní Boleslaví

MinutaMin. Tým Hráč Akce
69. Kadlec 1 : 0

Tomáš FlieglSport.cz

Fotbalisté pražské Sparty odstartovali nový ročník Gambrinus ligy sobotní výhrou 1:0 nad ambiciózním celkem Mladé Boleslavi. Jediný gól aktivnějších domácích vstřelil v 69. minutě Michal Kadlec. Vicemistr z Letné mohl být rád, že mu nebyl vyloučený Tomáš Řepka. Řízný stoper ostře fauloval Pecku, sudí Jílek mu ale udělil jen žlutou kartu.

Článek

Ligovou premiéru v dresu Sparty, navíc s kapitánskou páskou, si odbyl Patrik Berger. První šanci měl po rohu navrátilec Štěpán Kučera, jehož hlavička skončila jen těsně vedle Millerovy branky. I další šanci měl Kučera a znovu to bylo po standardní situaci. Hlavičku tentokrát zneškodnil hostující gólman.

Sparta měla mírnou převahu, další příležitost po pasu Voříška nevyužil Matušovič. Stejně byl ale v postavení mimo hru. Vášně vzplanuly na Letné ve 25. minutě, kdy Kolář při obhazování soupeře trefil ruku Kaliny, penalta se ale nepískala stejně jako při následném pádu Koláře před Rajnocha. Za okamžik byl v dobré pozici Slepička, střela levou nohou mu nesedla.

Po půlhodině Řepka brutálně zezadu sestřelil Pecku, rozhodčí Jílek domácího stopera potrestal k nelibosti nového kouče Středočechů Hapala jen žlutou kartou. Spartě chyběla myšlenka, v záloze nebyl příliš vidět plánovaný tvůrce hry Berger. Podruhé mohl jít Řepka ze hřiště těsně před poločasem, další tvrdý zákrok na Papadopulose sudí druhou žlutou kartou neohodnotil. "Na moje gusto tam bylo hodně zákroků, které šly řešit jinak," připustil po utkání domácí trenér Lavička.

Ten do druhé půle nasadil k ligové premiéře devatenáctiletého útočníka z Pobřeží Slonoviny Wilfrieda. Hned po znovuzahájení ale mohli udeřit hosté, Rajnoch z bezprostřední blízkosti nenasměroval míč mezi tři tyče.

Hosty držel gólman Miller

Otevřít skóre se nepovedlo ani Matušovičovi, jehož střelu skvěle vytěsnil Miller na roh. Na druhé straně Papadopulos v dobré pozici trefil jen před sebou stojícího kolegu z útoku Pecku. Aktivní Slepička po pohotové kličce mířil těsně vedle pravé tyče.

V 69. minutě se 15 tisícovek fanoušků mohlo radovat. Michal Kadlec střelou z dálky poslal Spartu do vedení, Miller skrz klubko hráčů míč neviděl. Z protiútoku ale mohlo být vyrovnáno. Kozáčik měl štěstí, míč z kopačky Papadopulose skončil na tyči jeho branky. Slovenský gólman se vytáhl pět minut před koncem, kdy ekvilibristicky zneškodnil střelu střídajícího Nečase. Na druhé straně se opět vytáhl Miller po hlavičce Wilfrieda. "Bohužel jsme z ojedinělé standardní situace dostali nešťastný gól. My taky měli šance, ale nevyužili je. Můžu mužstvo pochválit za výkon, i když jsme nebodovali," chválil své svěřence kouč Hapal.

Boleslav poprvé nedala Spartě gól

Mladá Boleslav má jako jediný prvoligový celek se Spartou kladnou bilanci, loni na Letné vyhrála gólem Holuba 1:0. V sobotu poprvé nedokázala Spartě vstřelit gól a prohrála.

Sparta hraje příští neděli v Kladně, ještě předtím ve středu přivítá v odvetě 2. předkola Ligy mistrů Šeriff Tiraspol. První zápas v Moldávii vyhráli sparťané gólem Kladrubského 1:0. Mladá Boleslav hostí Zlín.

Sparta Praha - Mladá Boleslav 1:0 (0:0)
Branka: 69. Kadlec. Rozhodčí: Jílek - Zlámal, Lhoták. ŽK: M. Kadlec, Řepka, Kučera, Zeman - Sylvestre, Poláček, Rajnoch. Diváci: 15 521.
Sparta: Kozáčik - Voříšek, Řepka, Kučera, M. Kadlec - Kladrubský, Hušek - Kolář (46. Wilfried), Berger, Matušovič (63. Zeman) - Slepička (90. Došek). Trenér: Lavička.
Mladá Boleslav: Miller - Kalina, Procházka, Janíček, Hrdlička - Kysela, Sylvestre (63. Ganugrava), Rajnoch, Poláček (71. Nečas) - Pecka (78. Řezníček), Papadopulos. Trenér: Hapal.

Reklama

Související témata: