Hlavní obsah

Zlín - Jablonec 0:1Jablonec zvítězil ve Zlíně po brance Hubera

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Huber 0 : 1

ZLÍN

Jablonečtí sice nezařadili do základní sestavy čerstvou posilu Lafatu, ale i tak si odvezli díky Huberově gólu z úvodu střetnutí všechny tři body. „Jsem spokojený, podali jsme velice solidní výkon. Většinu zápasu jsme měli hru pod kontrolou. Mohli jsme přidat i druhou branku, ale na druhé straně se nás v samotném závěru utkání přidrželo štěstí,“ hodnotil duel šťastný kouč vítězů František Komňacký.

Článek

Jeho tým hned z první vážné akce otevřel skóre. Po rohu se trefil zblízka hlavou s pomocí teče jednoho ze zlínských zadáků stoper Huber, který se radoval z premiérového gólu v nejvyšší soutěži. Vyrovnání pak měl dvakrát na kopačce rychlý Žůrek, avšak postrádal přesnou mušku.

Zlíňané měli i nadále mírnou převahu, ale do pauzy si už větší šanci nevytvořili. Naopak v závěru poločasu mohl zvýšit Žofčák, mířil ovšem nad břevno. Vzápětí vystrašil na druhé straně gólmana Špita nebezpečnou dělovkou Penner.

Očekávaný nápor Moravanů po změně stran nepřišel. Až v 60. minutě hlavičkoval z malého vápna urostlý Kroupa, avšak do Špitovy náruče. Pak nedotáhl do úspěšného konce nadějně vyhlížející únik střídající Baranyai a znovu Kroupa mířil v nadějné pozici hlavou těsně vedle.

Poté domácím fandům dvakrát zatrnulo. Jablonecký Hesek pálil po přímém kopu těsně nad břevno a chvíli nato Hloušek v sólu nevyzrál na Baránka. Hosty za to mohl stihnout trest. V nastaveném čase se po závaru v šestnáctce Severočechů dostal k míči Bača, avšak nepodařilo se mu ho dopravit z bezprostřední blízkosti skluzem do sítě.

„Jsem strašně zklamaný, představoval jsem si pochopitelně úplně jiný vývoj zápasu. Byli jsme málo agresivní a skoro nic jsme nevytěžili z nakopávaných balónů do soupeřova velkého čtverce. Porážka nás ale nesmí zlomit, vždyť liga teprve začíná,“ říkal trenér Moravanů Josef Mazura, jemuž nevyšel premiérový duel po návratu do české ligy.

FC Tescoma Zlín - FK Jablonec 97 0:1 (0:1)
Branka: 4. Huber. Rozhodčí: Makovička - Wilczek, Pelikán. ŽK: Vyskočil, Čelůstka - Hamouz. Diváci: 3189.
Sestavy Zlína: Baránek - Čelůstka (81. Konečník), Kroča, Zbožínek, Penner - Malár (61. Baranayi), Šmahaj, Kóňa, Vyskočil - Žůrek (59. Bača), Kroupa. Trenér: Mazura.
Sestava Jabonce: Špit - Zábojník, Homola, Huber, Hamouz - Michálek (68. Hloušek), Loučka (90. Krejčí), Pavlík, Žofčák - Hesek (82. Lafata), Klapka. Trenér: Komňacký.

Reklama

Související témata: