Hlavní obsah

Lavička: S Řepkou jsme si vše hned v poločase vyříkali

PRAHA

Spokojený s vydařeným startem ligy byl trenér Sparty Vítězslav Lavička. Jeho svěřenci v sobotu porazili Mladou Boleslav gólem Kadlece a do středeční odvety 2. předkola Ligy mistrů proti Tiraspolu mohou jít v klidu. „Vyhrát mohl jeden i druhý tým, šance byly na obou stranách,“ připustil přesto po duelu Lavička.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Střelec jediné branky v zápase Sparty s Mladou Boleslaví Michal Kadlec (vlevo) s trenérm Vítězslavem Lavičkou.

Článek

Sparta mohla mít situaci mnohem komplikovanější. Po půlhodině hry ostře zezadu zajel Tomáš Řepka do hostujícího útočníka Luboše Pecky. „Na moje gusto tam bylo hodně zákroků, které šly řešit jinak. Bylo to první kolo, byla velká motivace a prestiž byla značná," vysvětloval mimořádné nasazení Lavička.

Rozhodčí Jílek ale domácího stopera za hrubý faul nevyloučil, vytáhl jen žlutou kartu. Ani tu už potom Řepkovi neudělil po dalším tvrdém souboji s Papadopulosem před koncem prvního poločasu. „Hned v poločase jsme si vše vyříkali. Hrozilo, že půjdeme do oslabení. Ale napomínaní hráči byli po přestávce zodpovědnější a klidnější,“ těšilo domácího kouče, který ve druhé půli neviděl žádný záludný zákrok.

Druhý poločas přinesl zajímavý fotbal s množstvím šancí na obou stranách. Ujala se jediná - dalekonosná střela Michala Kadlece v 69. minutě. „Jedna odvážná střela z velké vzdálenosti nám přinesla tři body. Ten gól byl parádní a jsem za něj moc rád. Krátce po něm jsme se dostali do problémů ve vlastní šestnáctce, ale uhájili jsme čisté konto. Toho si moc cením,“ uvedl Lavička, jehož potěšila bouřlivá divácká kulisa.

Reklama

Související témata: