Hlavní obsah

Teplice - Budějovice 4:0Jun hattrickem skolil neškodné Jihočechy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Jun 1 : 0
35. Jun 2 : 0
44. Mareš 3 : 0
70. Jun 4 : 0

TEPLICE

Hattrick Juna nasměroval fotbalisty Teplic k vysokému vítězství nad Jihočechy, kteří zaplatili za chyby v defenzivě. „Mám velkou radost z toho, jak hráči k zápasu přistoupili a měli hlad po gólech. Vítězství si nesmírně vážíme. Jun potvrdil střeleckou formu,“ konstatoval spokojený teplický kouč Jiří Plíšek.

Článek

Domácí začali s chutí a brzy se ujali vedení díky přesné hlavičce Juna do odkryté Kučerovy branky. Belic na opačné straně musel zasahovat při střeleckých pokusech Sedláčka a Svátka. Kovaříkův trestný kop šel nad břevno.

Ve 35. minutě přišel druhý gólový moment Juna, který po Verbířově rohu dokonale využil nedorozumění Kučery s obranou a pohotově poslal míč do sítě. A skvělý první poločas v podání Teplic korunoval střelecky po dalším Verbířově rohovém kopu střídající Mareš.

Také úvod druhé půle nabídl teplickou ofenzivu, Verbířovu ránu zblokovali obránci a Rosovu šanci odvrátil Riegel až na brankové čáře. Další rychlá akce přinesla Marešovu střelu do tyče. V 70. min. vedli domácí už čtyřbrankovým rozdílem, když v šestnáctce hostí se znovu nejlépe orientoval Jun a završil hattrick.

„Byli jsme pro domácí snadným soustem, branky jsme si dali skoro sami,“ poznamenal zklamaný kouč hostí Jan Kmoch, pro něhož to byla trenérská premiéra v první lize.

FK Teplice - Dynamo České Budějovice 4:0 (3:0)
Branky: 5., 35. a 70. Jun, 44. Mareš. Rozhodčí: Příhoda - Filípek, Mencl. ŽK: Klein - Mezlík. Diváci: 6320.
Sestava Teplic: Belic - Vidlička, Lukáš, Klein, Rosa - Verbíř (77. Mahmutovič), Doležal, Ljevakovič, Gašparík (18. Mareš) - Smejkal (60. Vachoušek), Jun. Trenér: Plíšek.
Sestava Č. Budějovic: Kučera - Peroutka, Horejš, Riegel, Šmíd - Hudson (63. Mezlík), Benát (68. Šíma), Hílek (46. Skopalík), Kovařík - Svátek, Sedláček. Trenér: Kmoch.

Reklama

Související témata: