Hlavní obsah

Příbram - Brno 0:1Příbram herně překvapila, ale brněnský Besta ji vyloupil

MinutaMin. Tým Hráč Akce
55. Besta 0 : 1

PŘÍBRAM

Ojedinělá akce Brna a Bestova trefa připravila Příbram i o jediný bod, který si za výborný výkon po změně stran zasloužila. Žádný ustrašený nováček, takže favorit se nakonec v úvodním kole Gambrinus ligy hodně bál o tři body.

Článek

„Samozřejmě to mrzí. My jsme byli nervózní už v úvodu zápasu a Brno si vytvořilo několik slibných šancí. Ve druhé půli jsme byli lepší, vytvářeli si šance, ale jejich neproměňování bylo daní nováčkovské nervozitě a nezkušenosti. Vždyť spousta hráčů nastoupila v lize poprvé. Paradoxně jsme inkasovali z jediné vážnější akce soupeře. Nemáme se za co stydět, tohle mladé mužstvo se bude určitě dál lepšit,“ přál si italský kouč v příbramských službách Massimo Morales.

Favorizované Brno dalo od první minuty nováčkovi pocítit, že to bude mít v nejvyšší soutěži hodně těžké. Po necelé čtvrthodině měl stoprocentní šanci Střeštík, ale Krbeček zázračně chytil a později zneškodnil i střelu Besty. Domácí se rozkoukali velmi rychle a zejména Klesa s Borkem chvílemi zatápěli brněnské obraně. několik slibných akcí se však nepodařilo dotáhnout. Hosté se dostal už jen do jedné šance, ale Krbeček tentokrát vychytal Marečka.

Hned v úvodu druhé půle neudržel Bureš centr po rohovém kopu domácích, ale J. Štochl míč napálil jen do něho. De Oliveira o chvilku později ze slibné pozice přestřelil. Když se Příbram nadechovala k náporu, přišla jediná kloudná akce hostí ve druhé půli. Polách prostrčil míč na hranici šestnáctky Bestovi a ten přízemní ránou prostřelil Krbečka.

„Domácí si mysleli, že když Marek Střeštík leží na zemi, sudí hru přeruší. Ten to ale neudělal. Tomáš Polách mi to perfektně prostrčil a já se snažil obstřelit vybíhajícího gólmana. To se povedlo,“ popisoval svůj gól Aleš Besta a dodal: „Měli jsme proměnit šanci v první půli, protože ve druhé jsme se štěstím uhájili tři body.“

Domácím chyběl větší klid při zakončení

Příbram nešla do kolen, naopak si vytvořila územní převahu a dokázala i překonat brněnskou obranu, ale domácím chyběl větší klid při zakončení. Kalabiška dokonce prošel přes tři obránce a v momentě, kdy měl našlápnuto do pokutového území, zkosil ho Živný „červeným“ faulem. Sudí však sáhl jen po žluté.

„To je hrozné, takhle nemůžeme ztrácet zápasy. Dnes jsme mohli i vyhrát. Šance jsme na to měli. Ve druhé půli to bylo na jednu branku, ale z jediné akce jsme inkasovali. Musíme se dát rychle dohromady. Prohra mrzí, ale na dobrém herním výkonu se dá stavět,“ konstatoval kapitán domácích Daniel Huňa.

Tlak domácích rostl s blížícím se závěrem, ale Klesa hlavou ze čtyř metrů minul branku. Vynikající De Oliveira rozděloval perfektní přihrávky, ale Brňané často se štěstím hasili nebezpečné situace nebo nervózní domácí nedokázali trefit branku či překonat Bureše, jako Kalabiška v nastavení. Domácí tak na zasloužený bod nedosáhli.

„Moc si těchto bodů vážím. Příbram hrála velmi dobře. My jsme se po gólu zbytečně zatáhli. Bylo to i tím, že některým hráčům, kteří nemají po zranění natrénováno, chyběly síly. Kdyby domácí využili svoje šance po našich chybách, zle by nás ztrestali,“ přiznal kouč hostí Petr Uličný.

1. FK Příbram - 1. FC Brno 0:1 (0:0)
Branka: 54. Besta. Rozhodčí: Matějek - Košec, Teuber. ŽK: Plašil - Mareček, Živný. Diváci: 7134.
Příbram: Krbeček - Plašil, Müller, J. Štochl, Pleško - Huňa, Nechvátal (77. Pilík), Oguzhan, Klesa (41. Kalabiška) - De Oliveira, Borek (74. Fantiš). Trenér: Morales.
Brno: Bureš - Švejnoha, Trousil, Dvorník (39. Živný), Čoupek - Střeštík (86. Baláž), Polách, Mareček, Kalivoda (64. Večeřa) - Besta, Došek. Trenér: Uličný.

Reklama

Související témata: