Hlavní obsah

Slavia znovu lapená do vlastní ofsajdové pasti

LIBEREC

Mistrovská Slavia se zase chytila do vlastní léčky. A v premiéře nového ročníku fotbalové ligy na libereckém trávníku dokonce už podruhé v rychlém sledu. Na jaře totiž Pražanům nevyšel pokus o ofsajdovou past při protivníkově trestném kopu v duelu s Ostravou, teď v ní uvízli pod Ještědem. „Jenže jsme v ní uvízli proto, že Nezmar fauloval. Jinak bychom gól nedostali,“ čertil se slávistický gólman Martin Vaniak na sudího Fraňka, že nepískal a branku Severočechů uznal.

Článek

Léčka je to geniální, má ovšem jednu vadu – soupeři už ji prokoukli, takže slávisté se do ní lapí sami. Na jaře na ostravských Bazalech, stejně jako v neděli v Liberci.

Nezmar: Nevěřil jsem, že by to zkusili

„Právě proto jsme moc nevěřili, že by se o ní po zkušenostech z Bazalů pokusili i u nás,“ přiznával střelec vedoucího libereckého gólu Jan Nezmar, že do poslední chvíle nedoufali, že by se při Papouškově trestném kopu tři minuty před přestávkou pokusili slávisté o ofsajdovou past. Jenže oni ji zkusili a zase pohořeli.

„Ale jen proto, že Nezmar fauloval našeho Marka Jarolíma,“ glosoval slávistický gólman Martin Vaniak situaci, která brance předcházela. Domácí útočník se totiž při Papouškově trestném kopu pověsil na slávistického záložníka, ten nestačil z šestnáctky vyběhnout, takže pokus o ofsajd systém Pražanům nevyšel. A pak už stačilo, aby Dort s Nezmarem sehráli před Vaniakem biliár, na jehož konci byla nejprve Nezmarova střela do břevna a vzápětí gólová dorážka.

„Jaký faul? Byli jsme tělo na tělo, jako při každém centrovaném balónu do vápna,“ bránil se liberecký střelec z nařčení, že se na Jarolíma pověsil jako zápasník na žíněnce a že sudí měl tudíž pískat. „Nechci se k situaci vyjadřovat, ale bránění ve hře tam bylo,“ notoval si s Vaniakem i slávistický kouč Karel Jarolím.

Jarolím: Nesmysl, povely se liší!

Právě on přišel s ofsajdovou pastí při soupeřových standardních situacích. „Už ve Slovácku, kde jsem pod ním hrával, jsme ji praktikovali. A úspěšně, protože si nepamatuji, že by nám nevyšla a my po vystavení soupeře do ofsajdu inkasovali,“ prozrazoval Nezmar, že přelstil trenéra Pražanů jeho vlastní zbraní.

„Uchylovali jsme se k ní hlavně v závěru poločasů, kdy už koncentrace opadá. Slavia v tomto scénáři pod Jarolímem jen pokračuje. Ba dokonce i povel k vyběhnutí, který dávají spoluhráčům stopeři, je pořád stejný,“ smál se Nezmar od ucha k uchu.

„Nesmysl! Ten povel byl jiný ve Slovácku a teď ve Slavii se samozřejmě liší,“ nechtěl trenér Jarolím připustit, že by vzal původní recept přes kopírák.

„Ale jo, ten slovní signál znám a není přece nic špatného na tom, že jsem znalosti využil. Prozrazovat ho však nebudu, ono stačí, že mě slávisté už tak nemají rádi,“ stál si střelec prvního libereckého gólu Jan Nezmar na svém.

„Jaképak tajnosti? Stopeři prostě zařvou: Vyběhneme! Slavia tenhle signál používá ve výjimečných případech, když chce dostat gól. Dostala ho v Ostravě, dali jsme jí ho i my,“ uzavřel se sarkasmem sobě vlastním situaci kolem diskutabilní první branky v nedělním televizním duelu liberecký trenér Ladislav Škorpil.

Gambrinus liga, 1. kolo:
Sobota:
17:00Plzeň - Žižkov 3:2on-line
19:00Sparta - Mladá Boleslav 1:0on-line
19:00Baník Ostrava - Kladno 1:0on-line
19:00Zlín - Jablonec 0:1on-line
Neděle:
17:00Teplice - České Budějovice 4:0on-line
Branky: 5., 35. a 70. Jun, 44. Mareš
17:00Příbram - Brno 0:1on-line
Branka: 55. Besta
20:15Liberec - Slavia 2:1on-line
Branky: 42. Nezmar, 72. Papoušek - 48. Necid
Pondělí:
17:15Bohemians Praha - Olomoucon-line

Reklama

Související témata: