Hlavní obsah

Morales: Trénovat český tým bylo výzvou

Fotbalisté Brna v nedělním ligovém duelu na trávníku Příbrami jen se štěstím naplnili roli favorita a odvezli si první tři body v nové sezóně. "Zaplatili jsme nováčkovskou daň, v úvod zápasu jsme byli hodně nervózní a později se to projevilo i v zakončení. Ale s nasazením a výkonem hráčů jsem spokojený," říká v rozhovoru pro Právo příbramský kouč Massimo Morales.

Článek

Jste hodně zklamán z porážky s Brnem, které jste ve druhém poločase přehrávali?

Z výsledku jsem zklamaný, protože jsme opravdu byli lepší a měli jsme několik šancí. My jsme ale zaplatili nováčkovskou daň, v úvod zápasu jsme byli hodně nervózní a později se to projevilo i v zakončení. Ale s nasazením a výkonem hráčů jsem spokojený. Máme mladé mužstvo a proti nám stál jeden z favoritů soutěže.

Co můžete udělat pro zlepšení koncovky?

Trénovat a zdokonalovat se. Získávat jistotu a zkušenosti. To platí pro všechny herní činnosti. Naši hráči toho jsou schopni.

Ale v boji o záchranu je každá domácí bodová ztráta velice citelná...

Ano, ale ne všichni soupeři budou tak silní jako Brno a já věřím, že se budeme lepšit zápas od zápasu. Naším cílem je čtrnáctá příčka, tedy záchrana a na tu podle mne máme. Přesvědčili jsme se také, že mezi první a druhou ligou je kvalitativně velký rozdíl.

Ve středu hrajete v Edenu proti mistrovské Slavii. S čím tam pojedete?

Do každého zápasu jdeme s cílem uspět a vyhrát, k tomu hráče vedu. Není pro nás důležité, jestli je to Slavia nebo někdo jiný. Slavia je jasný favorit, ale my se popereme nejméně o bod.

Jak se vám líbí český fotbal?

Sleduji ho dlouhou dobu. Mám rád český fotbal a české hráče i atmosféru na českých stadiónech. Rodí se tu hodně talentů, schopných uplatnit se v nejkvalitnějších zahraničních soutěžích. Český fotbal má kvalitu a platí to i pro ligu.

Zahraniční trenér u českého klubu a italský zejména, to je rarita. Jak jste se vůbec dostal do Česka a na trenérskou lavičku Příbrami?

Původní profesí jsem trenér, ale několik let jsem jezdil do Česka jako skaut italských klubů. Poznal jsem tu hodně lidí, mezi nimi i Jaroslava Starku. Ten mi dal nabídku, zda bych nechtěl Příbram trénovat. Věděl jsem, že se jedná o mužstvo bojující o postup zpět do nejvyšší soutěže. To pro mne byla výzva, postoupit do české nejvyšší soutěže a vést v ní mužstvo. Rozhodl jsem se, že to vezmu a vrátím se k trénování.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články