Hlavní obsah

Balón změnil směr, hájil se po gólu ze třiceti metrů Vaniak

LIBEREC

Slavistický kouč si po prohře v Liberci servítky nebral. „Rozhodující druhý gól jsme dostali z dobrých třiceti metrů. A z této vzdálenosti bychom si měli se situací poradit,“ měl trenér Pražanů Karel Jarolím svým svěřencům za zlé, že se nechali dvacet minut před koncem překvapit Papouškovou střelou z trestného kopu. Gólmanovi Vaniakovi měl inkasovanou branku za zlé také, to se ví.

Článek

Slávistický brankář Martin Vaniak měl na severu Čech na standardní situace vůbec smůlu. Tři minuty před přestávkou nevyšel jeho spoluhráčům pokus o ofsajdovou past, takže Nezmar s Dortem se před ním ocitli zcela sami a nabídnutou příležitost pochopitelně zúročili. Necelých dvacet minut před koncem ho zase překvapil dalekonosnou střelou liberecký exekutor trestných kopů Petr Papoušek.

Je bez viny, hájil ho Škorpil

„On mě nepřekvapil, to spíš balón, který letěl přímo na mě a najednou změnil směr,“ bránil se slávistický brankář Vaniak výčitkám, že Papouškovu střelu podcenil, na trestný kop ze třiceti metrů reagoval pozdě a pod prohru mistra na severu Čech se tak vlastně podepsal.

„Co mohl dělat, když míč metr před ním skočil?“ hájil soupeřova gólmana i liberecký trenér Ladislav Škorpil.

„Tou brankou jsme si zápas prohráli,“ uznával ovšem Vaniak. „Ale prohráli jsme si ho i tím, že jsme po přestávce dokázali z velkého tlaku vytěžit jen vyrovnání, namísto toho, abychom skóre otočili. Měli jsme navrch a i šance byly,“ připomínal převahu svého týmu a nezužitkované příležitosti spoluhráčů.

Zato první inkasovaná branka po nevydařeném pokusu slávistické obrany vystavit liberecké útočníky Dorta s Nezmarem do ofsajdu podle Vaniaka vliv na vývoj a osud utkání neměla. A to přesto, že pocity křivdy v řadách Pražanů vyvolala.

Úder před přestávkou nás nepoložil, tvrdí gólman

„Samozřejmě, protože oba liberečtí hráči si Marka Jarolíma v šestnáctce podrželi. Šlo o faul, který měl sudí pískat,“ nedivil se Martin Vaniak roztrpčení spoluhráčů. „Ten moment ale o osudu zápasu nerozhodl. Vždyť po přestávce jsme rychle vyrovnali a měli jsme na to, abychom rozhodli,“ reagoval slávistický gólman na dotaz Sport.cz, zda úder pod pás těsně před poločasem obhájce titulu nenalomil a jejich kalvárii pod Ještědem nenastartoval.

„Tři body jsme sice ztratili, ale na prohru myslet nemůžeme. Vždyť podzim se rozbíhá a my už ve středu hrajeme doma další zápas s Příbramí,“ nepřipouštěl Vaniak, že snad porážka pod Ještědem na něho a jeho tým nějak dopadla, natož aby slávistický podzim poznamenala.

Reklama

Související témata: