Hlavní obsah

Plzeňský kouč Šilhavý bědoval nad produktivitou

PLZEŇ

Přestože fotbalisté Viktorie Plzeň v úvodním utkání ligy vyhráli nad svou žižkovskou jmenovkyní po dramatickém průběhu 3:2, domácího trenéra Jaroslava Šilhavého mrzelo neproměňování gólových šancí. „Dostali jsme dvě laciné branky, mnoho svých šancí jsme naopak nevyužili. I kvůli tomu jsme nakonec znervózněli a to nás mohlo nakonec mrzet,“ řekl bývalý kladenský kouč, jenž na lavičce Západočechů prožíval po letním příchodu soutěžní premiéru.

Článek

Plzeňští v utkání ve Štruncových sadech začali aktivně a téměř po celou první půli hosty z Žižkova do ničeho nepustili. Aktivní byl především ex-sparťan Pavel Horváth, jenž slavil vstřelení první branky nové sezóny ve 26. minutě, kdy se trefil ze značky pokutového kopu. „Určitě to potěší, ale mou úlohou není ani tak branky střílet, jako je připravovat,“ řekl po zápase Horváth. „Byla škoda, že jsme do konce prvního poločasu neproměnili jednu z našich vyložených šancí,“ připomněl kapitán domácích situaci, kdy měl po vstřelení Limberského branky v 36. minutě jeho tým díky aktivnímu Rezkovi další gólovou příležitost.

„První půli jsem byl na hráče hodně nahněvaný. Hráli jsme výrazně pod své možnosti. Pozitivní je, že se mé mužstvo po přestávce zvedlo,“ připomněl žižkovský trenér Stanislav Griga situaci po odehrané hodině hry. V tu chvíli se do střely opřela do té doby nepříliš výrazná letní posila hostů Martin Vozábal a snížením na 1:2 vykřesala pro svůj tým jiskřičku naděje.

Celé akci předcházel brejk plzeňských fotbalistů, kteří ve třech prchali do otevřené žižkovské obrany. Rezek sice rozvlnil síť soupeře, přihrávající Petržela ho ovšem našel v ofsajdovém postavení, a tak více než sedm tisícovek domácích fanoušků se mohlo radovat až pět minut před koncem. Vlastní branku si vstřelil hostující mladík Hušbauer, jenž si v osmnácti letech nepříjemně okořenil svůj prvoligový debut. „Po zápase měl hlavu dole, ale je dobře, že to tak prožívá. Z vlastence bych jej nevinil,“ uvedl Griga. Jeho týmu už nic nepomohlo snížení Naumova na konečných 2:3 v nastaveném čase.

Reklama

Související témata: