Hlavní obsah

Bohemians - Olomouc 1:2Olomouc si z trávníku nováčka Bohemians odváží tři body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Komárek 0 : 1
7. Ordoš (vlastní) 1 : 1
57. Šuškavčevič 1 : 2

PRAHA

V dohrávce prvního kola Gambrinus ligy uspěli fotbalisté Sigmy Olomouc na půdě nováčka Bohemians Praha po výsledku 2:1. Na žižkovském trávníku, jenž má pražský tým pronajatý pro svá domácí utkání, poslal hosty již v 5. minutě do vedení Komárek. O vyrovnání se minutu nato postaral vlastní brankou Ordoš. Rozhodující gól vstřelil ve druhém poločase Šuškavčevič.

Článek

„Nejsem spokojený, výsledkově jsme chtěli utkání uhrát úplně jinak. Chtěli jsme soupeři diktovat způsob hry, bohužel se tento plán zcela otočil. Naši chybou bylo, že jsme rychle ztráceli míče, naopak soupeř v tomto směru uspěl. Hráče můžu pochválit za posledních deset minut,“ zhodnotil utkání ze svého pohledu domácí kouč Luboš Urban.

Olomouckým fotbalistům se podařilo domácí zaskočit již v 5. minutě, kdy po přiťuknutí z rohu centroval do vápna Melinho a Winterovi v brance nedal hlavou šanci stoper Komárek. Hostující lavička se ovšem radovala jedinou minutu, když i soupeř udeřil hlavou. Centr z pravé strany nešťastně do vlastní branky poslal Ordoš.

Po odehraných deseti minutách se povedenou ranou v pokutovém území prezentoval Vošahlík, jenž do kádru nováčka přišel na hostování z Jablonce teprve ve čtvrtek. To bylo ovšem na dlouhou dobu všechno, co hráči na trávníku více jak jeden a půl tisícovce diváků předvedli. Destruktivní fotbal bez finální myšlenky prezentovali hlavně domácí, kteří se také dopouštěli častých faulů.

O vzrušení se na konci první půle ještě postaral Melinho, jehož centr z rohu na malém vápně jen promáchl olomoucký kapitán Šuškavčevič, a tak šly oba týmy do kabin za nerozhodného stavu.

Sudí upřeli domácím v závěru pokutový kop

Závar před domácí brankou vytvořili olomoučtí hráči po odehraných deseti minutách druhé půle. Po pokusu z malého vápna nastřelil Hubník nejprve břevno, o minutu později už se ovšem hosté radovali. Centr z rohu poslal za Winterova záda kapitán Hanáků Šuškavčevič, v čemž mu nezabránila ani noha jednoho z obránců, od níž se míč odrazil do brány.

„Hodně cvičíme standardní situace. Ukázalo se tedy, že se osvědčila dobrá práce z tréninku,“ řekl Darko Šuškavčevič na adresu svého prvního gólu v dresu Sigmy.

Následné sólo až k malému vápnu zakončil střelou vedle brány olomoucký forvard Hubník. V 70. minutě na druhé straně mohl olomouckou defenzívu potrestat Ibe, jenž se důsledně dral za míčem. Ve vápně soupeře osamocen přihrával pod sebe, ale hostující defenzíva nebezpečí úspěšně odvrátila.

V 81. minutě nebezpečně hlavičkoval Obermajer. Ten vzápětí s bolestivou grimasou skončil na trávníku. Minutu před koncem řádné hrací doby mohl pojistit výsledek Hubník, při jeho tvrdém pokusu byl ale Winter pozorný. V závěru utkání upřeli sudí pokutový kop Bohemians Praha, když rukou ve vlastním vápně odrazil míč na rohový kop olomoucký Hubník. „Vůbec nechápu, co se tam stalo. Bylo to evidentní, teď jsme se na to dívali na videu, bohužel se k tomu nyní nemůžu vyjadřovat,“ působil rozhořčeným dojmem Urban.

„Dobře jsme vstoupili do utkání. První minuty byly výborné. Myslím si, že jsme byli fotbalovější. Bohužel závěr zápasu jsme vinou mladých hráčů takticky nezvládli,“ litoval olomoucký kouč Zdeněk Psotka, který tak i při své prvoligové premiéře mohl slavit zisk cenných tří bodů z hřiště soupeře.

FK Bohemians Praha - SK Sigma Olomouc 1:2 (1:1 )
Branky: 6. vlastní Ordoš - 5. Komárek, 57. Šuškavčevič. ŽK: Kropík, Ibe - Ordoš, Hubník. Rozhodčí: Královec, Filgas, Kubáň. Diváci: 1653.
Bohemians Praha: Winter - Macháček, Obermajer, Turtenwald, Zbončák - Kropík - Vošahlík, Grznár, Zoubek, Galbavý - Ibe (90. Kincl).
Olomouc: Drobisz - Škerle, Šuškavčevič, Komárek, Heidenreich - Kaščák, Hořava, Melinho - Hubník (90. Schulmeister), Ordoš (82. Janotka), Kazár (62. Doležal).

Reklama

Související témata: