Hlavní obsah

Posila Bohemians Vošahlík: Čekal jsem od sebe víc

Před pár dny ještě nastupoval fotbalový forvard Jan Vošahlík v dresu české reprezentace do devatenácti let, se kterou na domácím ME slavil zisk bronzových medailí. Namísto návratu do Jablonce ovšem zvolil tým nováčka první ligy Bohemians Praha, se kterým v pondělní dohrávce prvního kola prohrál se Sigmou Olomouc 1:2. „Nechtěl jsem pendlovat mezi áčkem a béčkem Jablonce. Bylo lepší odejít,“ tvrdil po prohraném utkání Vošahlík, jenž v budoucnu plánuje do Jablonce velký návrat.

Článek

Jak se vám hrálo poprvé v dresu Bohemians Praha?

Myslím, že můj výkon mohl být lepší. Čekal jsem od sebe víc, hlavně jsem věděl, že doma musíme bodovat, což se nám nepovedlo.

V první půli jste měl ovšem na kopačce gól...

To máte pravdu, šel jsem z pravé strany. Bohužel jsem volil střelu k přední tyči, měl jsem střílet k té vzdálenější. Bohužel to nevyšlo.

V dresu Olomouce nastoupil váš bývalý spoluhráč z národního týmu Jakub Heidenreich, bavili jste se dřív nějak o tomto utkání?

V týdnu jsme si napsali smsky, že se na utkání těšíme. Asi se teď o utkání pobavíme víc. Před zápasem jsme se nechtěli nijak provokovat. Mimo hřiště jsme sice kamarádi, ale na hřišti to šlo stranou.

Za jakých okolností se udál váš přesun z Jablonce do týmu nováčka Bohemians Praha?

Ze strany Jablonce jsem po návratu z reprezentačního turnaje čekal lepší přijetí. Týden jsem se s Jabloncem připravoval. Potom udělali do týmu Davida Lafatu. Já jsem teď rád, že v  Bohemce budu mít větší příležitost.

Čekal jste v Jablonci větší přízeň i od trenéra Františka Komňackého?

Trenér už před začátkem sezóny říkal, že chce hodně posílit ofenzívu. Byla snaha přivést dva tři útočníky, což se stalo. Já jsem se bohužel do kádru nevešel, což pravděpodobně zapříčinilo i to, že jsem byl na evropském šampionátu a s týmem jsem se připravovat nemohl.

Kdy jste se dozvěděl o tom, že jste se do kádru Jablonce nevešel?

Bylo to asi týden potom, co jsem se vrátil z mistrovství Evropy. Do týmu přišel David Lafata a já jsem zjistil, že by šance do základu byla minimální. Nechtěl jsem pendlovat mezi áčkem a béčkem. Bylo lepší odejít.

Vyjádřil se k vaší situaci v severočeském klubu někdo konkrétně?

Mluvil jsem s panem Peltou, který má se mnou plány do budoucna. Chci se potom do Jablonce vrátit a prosadit se tam.

Měl jste možnost vybírat klub, do kterého půjdete?

Já jsem o jiných nabídkách neslyšel. Bohemka přišla jako první. Nabídka byla konkrétní a já jsem za ní hrozně rád.

Řešil jste před příchodem do klubu i fakt, že nováček soutěže není ve velké oblibě fanoušků?

Nad tím jsem vůbec nepřemýšlel. Já jsem rád, že mě chtěl trenér do mančaftu.

Reklama

Související témata: