Hlavní obsah

Kouč nováčka Bohemians Urban litoval zranění posily Kincla

PRAHA

Utkání, které příliš fotbalové krásy nenabídlo, přinesla pondělní dohrávka nejvyšší fotbalové soutěže mezi nováčkem Bohemians Praha a Sigmou Olomouc, na jehož konci slavil zasloužené vítězství 2:1 tým z Hané. Kouč domácích Luboš Urban musel vinou zranění upustit od myšlenky nasazení své letní posily Marka Kincla již od první minuty. „O jeho zranění jsme již nějaký den věděli, nechtěli jsme ovšem soupeři odkrývat karty,“ odkrýval předzápasovou strategii po utkání Urban.

Článek

Na Žižkově, kde má nováček Bohemians Praha pronajaté hřiště pro svá domácí utkání, šli do vedení hosté již v 5. minutě brankou Komárka. Minutu na to se o vyrovnání postaral vlastní brankou Ordoš. Ve snaze odhlavičkovat míč po standardce soupeře jej pouze prodloužil za záda vlastního brankáře Drobisze. „U té branky jsem to byl asi bohužel já,“ soukal ze sebe po utkání Ordoš, jenž nakonec po rozhodující brance Černohorce Šuškavčeviče mohl slavit zisk tří bodů za výhru 2:1.

Trenér domácích Urban po postupu z druhé ligy posiloval kádr, čehož bylo výsledkem příchod dvanácti nových hráčů. „Na hodnocení hráčů je ještě brzy, počkáme si po pěti utkáních,“ nechtěl dělat předčasné závěry kouč prvoligového nováčka. Mimo zkušených Zbončáka s Kinclem má k zisku prvoligových bodů dopomoci také juniorský reprezentant Vošahlík.

Dohrávka Bohemians Praha - Olomouc na Sport.cz
REFERÁT:Olomouc si z trávníku nováčka odváží tři body
ON-LINE:Bohemians Praha - Sigma Olomouc 1:2
Vošahlík:Čekal jsem od sebe víc

Bronzový medailista z nedávného domácího mistrovství Evropy hráčů do devatenácti let odehrál pondělní dohrávku na pravé straně zálohy, ačkoliv je zvyklý hrát povětšinou v útoku. „Nevadí mi hrát na pravé straně nebo jako podhrotový hráč,“ nestěžoval si po utkání Vošahlík, jenž do Prahy na hostování zamířil ze severočeského Jablonce teprve ve čtvrtek.

Nováčka původem ze Střížkova většina expertů i fotbalové veřejnosti pasuje na jasného sestupujícího, vedení klubu tuto tezi nepřijímá a v čele s hlavním koučem má pro to své odůvodnění. „My už tyto hlasy vnímáme třetí sezónu za sebou. Když jsme postupovali do ČFL, nejhorší to bylo ve druhé lize, kde nám po prvním prohraném zápase nikdo nevěřil, a my jsme nakonec postoupili. Máme vyzrálé mužstvo, nás to nepoloží,“ ví své kouč Urban. „První kolo nic neznamená. Já si hlavně přeji, abychom se uzdravili a byli kompletní,“ dodal Urban.

Mezi zraněnými, kteří do utkání nemohli nastoupit od první minuty byl také bývalý hráč Žižkova, Sparty a Rapidu Vídeň Marek Kincl, jenž do Bohemians Praha přišel v létě jako jedna z největších posil. „Marek si lehce natrhl sval, v posledních deseti dnech se dával do pořádku. Naším úmyslem bylo poslat ho na hřiště kolem šedesáté minuty, určitě jsme s ním nemohli počítat na začátek. Bohužel si na to zranění začal stěžovat, a tak jsme ho na trávník poslali až v samém závěru,“ vysvětlil Urban.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články