Hlavní obsah

Slavia se proti Příbrami pokusí napravit zaváhání z Liberce

PRAHA

Fotbalisté Slavie Praha mají ve středu večer na programu první domácí zápas, kterým je předehrávka 2. kola Gambrinus ligy proti nováčkovi z Příbrami. Střetnutí se uskuteční o dva dny dříve, protože v pátek se v Edenu uskuteční koncert skupiny Iron Maiden. Od 18 hodin se svěřenci trenéra Karla Jarolíma pokusí napravit nevydařené vystoupení z Liberce, kde mistrovský tým prohrál 1:2.

Článek

S cílem plného bodového zisku jde do utkání kouč Slavie Karel Jarolím. „V domácím prostředí je naší povinností zvítězit. Věřím, že i naši fanoušci vytvoří kulisu, která nás požene za třemi body,“ řekl před zápasem Jarolím. „Musíme být důrazní v koncovce, soupeř se určitě zaměří především na důslednou obranu,“ upozorňuje své svěřence.

V zápase se bude muset i nadále obejít bez dlouhodobě zraněných Františka Dřížďala a Vladimíra Šmicra, oba rehabilitují po zranění achilovky. K dispozici nebudou ani Lukáš Vácha a nová tvář v klubu Amadou Cissé. Nejistý je pak start útočníka Goče Toleského, který má ze zápasu v Liberci pohmožděný kotník.

Vaniak chce divákům udělat radost

Roli favorita si uvědomuje brankář Martin Vaniak. „Diváci budou chtít vidět dobrý fotbal a naše vítězství. Když předvedeme takový fotbal jako v druhém poločase v Liberci, tak se nám podaří jim udělat radost,“ nechal se slyšet gólman.

„Zápasy v rychlém sledu mi nevadí, je dobře, že budeme moci napravit porážku z Liberce. Naši diváci nám vytvořili domácí prostředí už v Liberci, doma bude jejich podpora znát,“ těší se Tomáš Necid, který před utkáním převezme trofej pro nejlepšího střelce nedávno skončeného ME U-19.

Italský kouč ve službách Příbrami Massimo Morales chce v Edenu uspět. „Do každého zápasu jdeme s cílem uspět a vyhrát, k tomu hráče vedu. Není pro nás důležité, jestli je to Slavia nebo někdo jiný. Slavia je jasný favorit, ale my se popereme nejméně o bod,“ neskrývá ambice Morales.

Reklama

Související témata: