Hlavní obsah

Nejen Kulič hraje ve Spartě o svou budoucnost

Zdeněk PavlisSport.cz

Už se zdálo, že jeho dny na fotbalové Letné jsou sečteny, dokonce se v souvislosti s Markem Kuličem spekulovalo i o jeho transferu do řeckého OFI Kréta. Zvláště, když letenská generalita začala skloňovat zeštíhlování kádru. „Samozřejmě že k redukci dojde, ale počkáme, jak dopadne naše tažení pohárovou Evropou,“ potvrdil pro Sport.cz generální manažer Sparty Jozef Chovanec, že se třesk chystá.

Článek

Takže dvaatřicetiletý útočník Marek Kulič v Lavičkově kádru zůstal, i když třeba k prvnímu pohárovému duelu do Moldávie ho trenér vůbec nevzal a v podzimní ligové premiéře s Mladou Boleslaví ho ani mezi náhradníky na lavičku neposadil.

Lavička: Přístup bez připomínek, chování také

Pro fotbalistu, jenž v posledních sezónách patřil takřka neodmyslitelně do základní sestavy a dokonce i tucet reprezentačních startů nasbíral, určitě rána. Najednou se měl rvát o svou šanci a další sparťanskou budoucnost, najednou měl nastupovat jen za rezervu ve druhé lize!

Až ve středeční pohárové odvetě s Tiraspolem trenér Vítězslav Lavička na Marka Kuliče ukázal a na trávník ho poslal.

„Pracovitostí a svým přístupem k tréninkům i v době, kdy se nevešel do nominace na utkání, si o příležitost řekl. Chováním, k němuž nemám připomínky, ale také,“ zdůvodňoval sparťanský kouč, proč při absenci zraněného Matušoviče postavil ve středu večer proti Moldavcům do základní sestavy právě Kuliče.

Tak se hraje o nabídnutou šanci

Ten se nabídnuté šance chopil a ukázal, jak se o místo v sestavě i další budoucnost bojuje. „Odvedl své maximum, plnil si defenzivní úkoly, jež měl, zapojoval se i do ofenzívy. Na jeho zkušenost a fotbalovou vyčůranost jsem sázel a on byl mužstvu skutečně platný,“ glosoval Lavička Kuličův výkon, zatímco sám hráč se k prvnímu podzimnímu vystoupení ve sparťanském dresu nechtěl vyjadřovat vůbec. Natož aby hodnotil sám sebe, nebo snad dokonce spekuloval o své budoucnosti na Letné.

„Je platným členem našeho týmu a nechci předjímat, co bude dál,“ vyhnul se i trenér Lavička diplomaticky přímé otázce na další Kuličovu budoucnost na Letné. „Konkurence ve Spartě je veliká a ne všichni se mohou na hřiště dostat,“ dodával.

Chovanec: Každý si píše vizitku sám

Ani generální manažer Sparty Jozef Chovanec nechce zatím o konkrétních jménech mluvit. „Ke zredukování současného kádru dojde, to je jisté, ale zatím do něho sahat nebudeme. Všechno se bude odvíjet od toho, jak uspějeme v pohárové  Evropě a kam až se dostaneme,“ nechal se slyšet.

Letenská generalita má totiž jasno, kolik hráčů trenérovi Lavičkovi v kádru nakonec zůstane. Ostatně, i kouč to ví. „Třiadvacet a tři gólmani. Jenže mezi zmiňovanou třiadvacítkou musí být přinejmenším tři mladí perspektivní fotbalisté,“ prozradil Chovanec, kam až zeštíhlování současného kádru půjde.

„Každý hráč by na to měl myslet, každý by se měl svým výkonem sám prodávat,“ vzkázal sparťanským fotbalistům prostřednictvím Sport.cz, že  hrají o svou budoucnost a píší své fotbalové vizitky.

Reklama

Související témata: