Hlavní obsah

Žižkov - Teplice 3:0Teplice s virózou si na Žižkově daly parádní vlastní gól a odjely bez bodu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Vozábal 1 : 0
31. Verbíř (vlastní) 2 : 0
90. Naumov 3 : 0

PRAHA

Virózou sužovaný kádr Teplic utrpěl na hřišti Viktorie Žižkov v rámci nedělního druhého kola nejvyšší fotbalové soutěže porážku 0:3, a s největší pravděpodobností tak přijde o vedoucí pozici na čele tabulky. Viktorku dostal do vedení po zdařilé kombinaci již v 7. minutě Vozábal. Do paměti diváků se ale spíše vryje druhý gól žižkovských, který si z půlící čáry s přispěním brankáře Belice vstřelil sám Verbíř. V nastavení pečetil skóre na 3:0 hlavou Naumov.

Článek

„Vítězství bylo pro žižkovskou Viktorku zasloužené, z jejich strany bylo patrné větší úsilí. Srazila nás druhá branka. Někteří hráči utkání skončili na prahu vyčerpání,“ komentoval stručně dění na hřišti teplický kouč Jiří Plíšek.

Teplické hráče zasáhla před utkáním nepříjemná viróza, která nakonec Kleina, Mareše, Doležela a Belice do základní sestavy pustila. Horší už to nejspíš bylo s kanonýrem Junem, který zápas začal na lavičce. Podle výkonu severočeských hráčů v první půli to ovšem vypadalo, že střevní virózou bylo postiženo více hráčů jak zmiňovaná pětice.

„Základní jedenáctku jsme samozřejmě konzultovali s doktorem. Nejedná se o jeden zápas, ale i o další, a my si nemůžeme dovolit riskovat. Zvažovali jsme, že Tomáš Jun ani nepřijede na stadión. On ale sám přišel a s týmem chtěl jet. Nechceme se na to vymlouvat, chtěli jsme hrát. Příčiny prohry budeme hledat ve fotbalových věcech,“ neschovával se za neočekávanou zdravotní komplikaci v kádru Plíšek.

Domácí předvedli pohlednou akci již v 7. minutě. Míč šel po ose Švancara, Kalod, Vozábal, přičemž posledně jmenovaný se po přihrávce z levé strany ocitl před teplickým gólmanem Belicem zcela sám a nemýlil se. Žižkovští si vypracovali dvě slibné šance hned vzápětí, ovšem standardka Koukala a snaha o hlavičkové zakončení Kaloda míčem v síti hostí neskončily.

V další fáze první půle toho pro diváky hráči na hřišti příliš fotbalového nepředvedli. To se ovšem nedá říci o málo vídané situaci ze 33. minuty, kdy dlouhou malou domu napálil na Belice jeho teplický spoluhráč Verbíř. Severočeský brankář ovšem let míče neodhadl správně, vyběhl proti němu, ten jej ovšem přeskočil a žižkovskou Viktorku poslal do kabin s vedením 2:0.

„Pavel Verbíř to neudělal s úmyslem, chtěl odehrát malou domů. Nelze to vnímat jako jeho chybu, měl s tím dlouhým míčem počítat i brankář. Sami jsme se dostali do kolen,“ okomentoval netradiční branku Plíšek.

Kalod trefil dvakrát břevno

V kádru Teplic došlo během poločasu ke dvojímu střídání. Na hřišti byli Severočeši sice o trochu více aktivnější než v první půli, ke kýženému zdramatizování utkání to ovšem nevedlo. Naopak mohl udeřit Žižkov. Z utkání uběhla hodina a pět minut, když se do vápna teplického týmu nesl nebezpečný centr, na který bohužel pro domácí Vozábal ve skluzu nedosáhl.

Snížit mohli hosté v 73. minutě. Verbířův padáček ze standardky ovšem nedokázali za Hruškova záda dopravit jak Sabou, tak Klein. Na druhé straně hlavičkoval pouze do břevna Kalod. O chvíli později musel Belic zasahovat proti tvrdé střele Zdeňka Koukala. Když Kalod v nastaveném čase podruhé v utkání nastřelil hlavou jen břevno, byl to střídají Naumov, který hlavou stanovil v nastaveném čase skóre na konečných 3:0.

„Po prohře s Plzní tu u nás v týdnu nebylo veselo. Hlavně v defenzívě jsme hráli lépe, což byl klíč k úspěchu. Teplice jsme do vyložené šance nepustily. Mohli jsme vyhrát větším rozdílem,“ těšilo po vyhraném utkání slovenského kouče Viktorie Žižkov Stanislava Grigu.

FK Viktoria Žižkov - FK Teplice 3:0 (2:0)
Branky: 7. Vozábal, 33. vl. Verbíř, 90. Naumov. ŽK: Procházka, Vozábal - Sabou. Rozhodčí: Makovička, Slavík, Čecháček. Diváci: 3925.
Viktoria Žižkov: Hruška - Šťastný, Labant, Gabriel, Zengue - Procházka - Novotný (63. Hušbauer), Kalod, Vozábal ( 89. Houžvička), Koukal - Švancara ( 86. Naumov).
Teplice: Belic - Vidlička (46. Sabou), Lukáš, Klein, Rosa - Verbíř, Doležal, Ljevakovič (74. Jun), Mareš - Vachoušek, Smejkal (46. Mahmutović).

Reklama

Související témata: