Hlavní obsah

Sparta vyhrála v Kladně, Brno rozstřílelo Liberec

Fotbalisté pražské Sparty vyhráli nedělní utkání 2. kola Gambrinus ligy v Kladně 2:0 a potvrdili výhru z úvodního kola proti Mladé Boleslavi. Ta v neděli porazila Zlín 1:0. Plzeň prohrála v Olomouci 1:2, přestože vedla. Bezbrankovou remízou skončil duel České Budějovice - Bohemians Praha. Nováček soutěže tak získal první bod. Ve večerní dohrávce Brno smetlo 4:1 Liberec a díky lepšímu skóre je v tabulce první.

Článek

Nejdříve viděli diváci gól v Olomouci, radost ale neměli. Ve 20. minutě se z malého vápna trefil plzeňský Tatanaschvili. O vyrovnání se ale v 50. minutě zasloužil Schulmeister a v 82. minutě se ze standardní situace trefil Kazár. Západočechům se vyrovnat nepodařilo.

Bez problémů získala tři body Sparta, kterou v Kladně poslal do vedení Kladrubský. Ten si po půlhodině naskočil na roh a hlavičkou o tyč otevřel skóre. Devět minut před koncem upravil na konečných 2:0 Zeman. Sparta má šest bodů stejně jako Olomouc.

Ve druhém poločase se prosadila i favorizovaná Mladá Boleslav. Utkání proti Zlínu rozhodl v 65. minutě Papadopulos, Středočeši získali první body v sezóně.

Nováček Bohemians Praha získal první bod

První bod v nejvyšší soutěži získal tým Bohemians Praha, který uhrál bezbrankovou remízu v Českých Budějovicích.

Večerní televizní dohrávku obstaral duel pohárových aspirantů Brno - Liberec. Ve 24. minutě poslal domácí do vedení Kalivoda, o deset minut později se po signálu trefil Švejnoha. Po přestávce se chytrým lobem prosadil Aleš Besta a za okamžik zvýšil na 4:0 Tomáš Došek. Tříminutovou smršť završil hostující Andrej Kerić, jenž potrestal chybu brněnské obrany a korigoval na konečných 1:4.

V pondělí kolo uzavře zápas Jablonec - Ostrava.

Kvůli rockovému koncertu musela Slavia svůj duel s Příbramí hrát už ve středu. V nepříliš pohledném utkání vybojovali sešívaní těsnou výhru nad ligovým nováčkem 1:0 . Jediný gól vstřelil v 61. minutě Šenkeřík.

V neděli dopoledne hostil Žižkov fotbalisty Teplic, které sužovala viróza. Severočeši utkání odehráli, odvezli si ale vysokou prohru 0:3 .

Gambrinus liga, 2. kolo:
Slavia Praha - 1. FK Příbram 1:0on-line
Žižkov - Teplice 3:0on-line
Branky: 7. Vozábal, 33. vl. Verbíř, 90. Naumov.
Č. Budějovice - Bohemians Praha 0:0on-line
Kladno - Sparta 0:2on-line
Branka: 32. Kladrubský, 81. Zeman.
Olomouc - Plzeň 2:1on-line
Branky: 50. Schulmeister, 82. Kazár - 20. Tatanaschvili.
Mladá Boleslav - Zlín 1:0on-line
Branka: 65. Papadopulos
Brno - Liberec 4:1on-line
Branky: 24. Kalivoda, 34. Švejnoha, 52. A. Besta, 54. T. Došek - 55. Kerić.
Pondělí 11. 8.
20:00 Jablonec - Ostravaon-line

Reklama