Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Zlín 1:0Boleslav doma gólem Papadopulose porazila Zlín

MinutaMin. Tým Hráč Akce
64. Papadopulos 1 : 0

Jan CíchaSport.cz

Fotbalisté Mladé Boleslavi ve druhém kole Gambrinus ligy přivítali v neděli na svém hřišti Zlín. Na hostech byla vidět snaha uhrát ve městě automobilů bezbrankovou remízu a dlouho se jim jejich záměr dařil. O osudu utkání rozhodl až po hodině hry domácí útočník Michal Papadopulos, který svou brankou zajistil Boleslavi první letošní body.

Článek

První nebezpečnější situaci viděli diváci v Mladé Boleslavi ve 22. minutě, ale střela Rajnocha ze 30 metrů se zastavila na levé tyči zlínské branky. O tři minuty později ohrozil boleslavský kapitán Baránka znovu, ale jeho skákavá střela z voleje nebyla ani napodruhé přesná. Aktivní Rajnoch mohl slavit ve 41. minutě, to by však musel svou hlavičku z malého vápna lépe umístit.

Branku nepřinesla ani 52. minuta, to se do míče opřel Kalina, ale jeho rána postrádala přesnost i razanci. Zlínští dobře bránili a nepouštěli domácí do svého pokutového území. Ti se proto uchylovali ke střelám z větší vzdálenosti. Další takovou vyslal směrem k Baránkovi v 58. minutě Hrdlička, ani on však prostor mezi tyčemi nenašel. "Viděli jsme průměrné utkání. Chtěli jsme hrát defenzivně, což se nám dařilo, ale nelíbila se mně podpora útočníků," řekl po utkání zklamaný kouč Zlína Josef Mazura a dodal, že domácí vyhráli zaslouženě.

Utkání rozhodl Papadopulos

Zaslouženého vedení se boleslavští hráči dočkali v 65. minutě. Po přízemním centru Poláčka z levé strany se nemýlil Papadopulos. V 82. minutě se vystřídavší Opiela dostal před pokutovým územím soupeře k míči a z otočky vystřelil. Jeho ránu však gólman Baránek kryl.

"Jsem spokojený s výsledkem i s předvedenou hrou. V koncovce jsme nebyli tak kvalitní, ale tyto zápasy bývají o jednom gólu," nechal se slyšet po závěrečném hvizdu trenér domácích Pavel Hapal, který se musel obejít bez útočníka Pecky. "Pecka nehrál z důvodu zranění, absentovat bude ještě 4 týdny, možná déle. Má zlomeninu lícní kosti, věřím, že se brzy zapojí," řekl Hapal.

FK Mladá Boleslav - FC Tescoma Zlín 1:0 (0:0)
Branka: 65. Papadopulos. ŽK: Kalina - Penner, Vyskočil, Baránek, Vrtělka. Rozhodčí: Příhoda - Ubias, Košec. Diváci: 4650.
Mladá Boleslav: Miller - Kalina, Procházka, Janíček, Hrdlička - Kysela (56. Řezníček), Rajnoch, Sylvestre (81. Opiela), Poláček - Papadopulos, Mendy (90. Ševinský). Trenér: Hapal.
Tescoma Zlín: Baránek - Čelůstka, Kroča, Zbožínek, Penner (61. Malý) - Malár, Vyskočil, Šmahaj, Vrtělka, Konečník (70. Žůrek) - Kroupa (71. Bača). Trenér Mazura.

Reklama

Související témata: