Hlavní obsah

Budějovice - Bohemians 0:0Bohemians ubránili v Budějovicích první ligový bod

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Fotbalisté Bohemians Praha získali první bod v nejvyšší soutěži. Ligový nováček podal v nedělním zápase 2. kola na půdě Českých Budějovic bojácný a slabý výkon, který mu však díky naprosté střelecké nemohoucnosti Jihočechů stačil k bezbrankové remíze. V největší šanci utkání napálil domácí Hudson pouze břevno.

Článek

Oba celky toužily v dnešním zápase napravit neúspěch z úvodu nového ročníku. Domácí se na zbrusu novém vyhřívaném trávníku, který byl oficiálně uveden do provozu teprve v pátek, rychle rozkoukali a ligového nováčka brzy zmáčkli do kleští. V druhé minutě zasekl Hílek, šikovně se snažil najít kolmicí Benáta, ale ten míč v dobré pozici nezpracoval. Na opačné straně si zaběhl za propadlým míčem Ibe, jenže s domácím gólmanem přehodil i branku. To byla na dlouho poslední nadějná akce hostů.

K jejich šestnáctce se totiž v dalších minutách valil jeden domácí útok za druhým. V 7. minutě utekl Hudson, přenesl míč napříč vápnem a Kovařík z plného běhu zacílil jen těsně vedle. Za chvíli agilní Hudson vysunul Svátka, který vracel před branku, kde ve skluzu minul Kovařík.

Pražané působili neškodným dojmem a především vykrývání obou krajních prostorů jim dělalo obrovské potíže. Nepokrytý Kovařík tak mohl ve 13. minutě v klidu postupovat do další šance, ale jeho střelu srazila obrana na roh. Hostující gólman Belaň, jeden ze čtyř nových hráčů v sestavě Bohemians oproti duelu s Olomoucí, byl v ohni střel a v 18. minutě jen sledoval, jak Svátek tečuje Kovaříkův rohový kop těsně vedle.

Jihočeši po dvaceti minutách trochu ztratili tempo. Další možnost, jak pohnout s ukazatelem skóre tak měl až ve 33. minutě Benát, jehož přímý kop k tyči si však Belaň pohlídal. Následný roh propadl u zadní tyče k Horejšovi, ale domácí kapitán prázdnou branku netrefil.

Bohemians tlak Dynama přestáli a ke konci poločasu dokázali přenést těžiště hry do středu pole. Ve zlepšeném výkonu pak pokračovali i po příchodu z kabin. V 49. minutě zazmatkoval domácí Peroutka, který při odvracení centru do zámezí málem zacílil do vlastní sítě.

Domácí prapor opět pozvedl agilní Hudson. V 54. minutě se uvolnil v rohu vápna a vyprášil Belaňovy rukavice. Za jedenáct minut pak za šestnáctkou zpracoval vysoký nákop, krásně se zbavil jednoho z hostujících beků a ostrou ranou napálil břevno.

Jihočeši vrhli všechny síly do útoku. Trenér Kmoch poslal na hřiště čtvrthodiny před koncem třetího útočníka Ondráška a nadějný mladík mohl po pár sekundách udeřit. Proti jeho střele ale skvěle zasáhl Belaň. Především díky němu mohli Bohemians slavit premiérový prvoligový bod.

Dynamo České Budějovice - Bohemians Praha 0:0
Rozhodčí: Matějek - Kordula, Wilczek. ŽK: Hílek - Belaň, Kincl, Turtenwald, Zbončák, Vošahlík. Diváci: 3258.
Č. Budějovice: Kučera - Peroutka (85. Mezlík), Horejš, Hunal (83. Riegel), Žižka - Hudson, Hílek, Benát (75. Ondrášek), Kovařík - Svátek, Sedláček. Trenér: Kmoch.
Bohemians: Belaň - Macháček, Obermajer, Turtenwald, Zbončák - Zoubek, Galbavý (61. Fenyk), Demeter, Diarra (36. Vošahlík) - Kincl, Ibe (85. Biboko). Trenér: Urban.

Reklama

Související témata: