Hlavní obsah

Olomouc - Plzeň 2:1Olomouc otočila zápas s Plzní a je stoprocentní

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Tatanashvilli 0 : 1
50. Schulmeister 1 : 1
82. Kazár 2 : 1

OLOMOUC

Fotbalisté Olomouce jsou po úvodních dvou kolech nejvyšší soutěže stoprocentní. Sigma doma sice v neděli s Plzní od dvacáté minuty prohrávala, ale ve druhé půli zápas dvěma brankami otočila. Šťastnou ruku měl kouč Zdeněk Psotka, rozhodující gól vypracovali střídající hráči: po faulu na Janotku trefil výhru z přímého kopu osm minut před koncem Kazár.

Článek

I bez tvůrce hry Horvátha vstoupili Plzeňští do utkání kurážně. Rezek rychle vyzkoušel pozornost gólmana Drobisze táhlou střelou z dvaceti metrů a olomoucký brankář jeho pokus tak tak zpacifikoval. Domácí pak přece jen převzali iniciativu. Narážečkami se několikrát dostali do nebezpečné blízkosti gólmana Poštulky, který měl v deváté minutě štěstí, že Hubníkovi ve skluzu na Schulmeistrův centr chybělo pár centimetrů. Podobně jako o osm minut později, kdy se do Ordošova sklepnutí v pokutovém území levačkou opřel Hubník, a i když mu střela nesedla, za Poštulku musela zaskočit tyč.

Tribuny Androva stadionu pak s výjimkou patnácti plzeňských fanoušků opařil nečekaný úder Viktorie. Jiráček si na levé straně udělal místo pro centr a novopečený gruzínský reprezentant Tatanašvili zblízka pohodlně zaznamenal svou první trefu v české lize.

Olomouc dále platonicky tlačila, ale po ztrátách ve středu hřiště ji soupeř několikrát přečíslil. Brejky si však Plzeň pokaždé pokazila špatnou finální přihrávkou. Domácí mohli srovnat pět minut před poločasem: Hubníkův centr nechtěně hlavou Rada prodloužil za sebe na Schulmeistra, který si však v osamocení před gólmanem Poštulkou nechal utéct míč.

Vyrovnání se Olomoučtí z nenápadné akce dočkali až po přestávce. Pas Škerleho z hloubi hřiště našel mezi nedůraznými plzeňskými stopery Schulmeistra, který si střelou podél Poštulky napravil reputaci. Úspěšný střelec se záhy mohl pasovat na hrdinu večera: Hubník mu srazil hlavou míč do druhé vlny a Schulmeistrova rána po odskoku o zem pohladila břevno plzeňské branky.

Žádná mohutná tříbodová ofenzíva se sice v podání domácích nekonala, ale Plzeň byla v útoku bezzubá a pasivní hra se jí nakonec vymstila. I domácí přitom vytěžili z minima maximum. Bez výraznější převahy osm minut před koncem zakroutil střídající Kazár levačkou trestný kop z hranice velkého vápna přes zeď dokonale do pravého horního rohu a završil olomoucký obrat.

Hosté se v závěru vrhli dopředu, ale bylo pozdě. Jejich risk málem třetím gólem ztrestal Hubník, který však po sólu a kličce Poštulkovi netrefil prázdnou branku.

Sigma Olomouc - Viktoria Plzeň 2:1 (0:1)
Branky: 50. Schulmeister, 82. Kazár - 20. Tatanašvili. Rozhodčí: Kovařík - Hojsík, Jiřík. ŽK: Komárek, Schulmeister, Drobisz - Jiráček, Tatanašvili, Smola. Diváci: 4849.
Olomouc: Drobisz - Škerle, Šuškavčevič, Komárek, Heidenreich (69. Kazár) - Kaščák, T. Hořava - Hubník, Melinho, Schulmeister - Ordoš (62. Janotka). Trenér: Psotka.
Plzeň: Poštulka - Limberský, Navrátil, Rada, Smola - Petržela (61. Vaculík), Trapp, Jiráček (86. Varadi), Lecjaks (69. Halama) - Tatanašvili, Rezek. Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata: