Hlavní obsah

Nejdříve řinčely zbraně, pak si Sparta vystačila s mladíky

KLADNO

Řinčely zbraně a střílelo se ostrými, i když fotbalová Sparta popírá, že by se před utkáním druhého ligového kola s Kladnem situace vyhrotila. „Přísahám, žádný extrémní tlak jsme nevyvíjeli, protože nedělní termín nám zase až takové problémy nedělal. Asi by to bylo jiné, kdybychom měli hrát v neděli v Ostravě a ve středu nastupovat pod Akropolí proti Panathinaikosu,“ odmítal mluvčí Pražanů Jakub Otava spekulace, že se vztahy mezi oběma kluby vyhrotily.

Článek

Kladenské vedení totiž požadavek Sparty, aby se vzájemné utkání přesunulo z neděle na sobotu a letenští hráči měli před středečním domácím kvalifikačním duelem o Ligu misrrů s řeckým Panathinaikosem Atény o čtyřiadvacet hodin víc času na odpočinek, striktně odmítlo.

Letenské apely nezabraly

„Nepřichází v úvahu,“ vzkázali Středočeši na Letnou, i když Pražané na vzájemné dobré vztahy apelovali, spoustu hráčů hostujících v předchozích sezónách v kladenských barvách vzpomínali a ochotu jednat o zapůjčení či prodeji některých hráčů nadhodili.  Ale protože nic konkrétního se z telefonických debat nezrodilo a hostování Jelínka a Kudely reálné kontury rovněž nedostalo, zaznělo z Kladna resolutní ne.

„A to se jednalo až do pozdního večera. A dost bouřlivě,“ prozradil až po nedělním duelu kladenský mluvčí Miroslav Bureš.

Otava: To tak, aby se nám ostatní vysmáli!

„Měli jste přijít s požadavkem dřív, protože o termínu třetího předkola Ligy mistrů s Panathinaikosem jste přece věděli dávno!“ odpovědělo nakonec Kladno na Letnou.

„To tak, požádáme o přeložení ligového zápasu ještě před Tiraspolem, pak kvalifikační odvetu nezvládneme a všichni nám budou předhazovat, že už se vidíme v Lize mistrů a přitom si neporadíme ani s Moldavci,“ argumentuje celkem logicky Otava, proč Sparta s požadavkem na změnu ligového termínu čekala až do čtvrtka. „Zase až takové drama to ale nebylo, žádný extrémní tlak jsme na Kladno nevyvíjeli,“ oponoval mluvčí Sparty, že by snad mezi oběma kluby došlo ke sporu na ostří nože.

Hráči termín neřešili

Zatímco generalita obou klubů po sobě střílela podle jedné verze ostrou, a podle druhé jen slepou municí, letenští hráči zůstali v klidu. „Prostě nám nevyšli vstříc, takže bylo na nás, abychom zápas zvládli,“ nedělal třiadvacetiletý sparťanský mladík Martin Zeman vědu z toho, že se hrálo v neděli.

„Žádné emoce, žádný extrémní tlak, žádná pomsta. Padlo to na neděli a my si prostě museli poradit,“ přitakával jeho vrstevník Kamil Vacek. „Nevím jak vedení, ale to my to neřešili.“

Právě na sparťanských mladících totiž bylo, aby i v hodně improvizované sestavě zápas na Kladně zvládli a tři body získali.  „Dokázali to, protože podali výkon v duchu naší filosofie, která zní: ,Maximum pro tým´,“ kvitoval výkon svého týmu trenér Pražanů Vítězslav Lavička.

Podruhé v základu, podruhé střelcem

O Martinovi Zemanovi platila jeho slova dvojnásob. Vždyť to byl on, kdo deset minut druhým gólem definitivně rozhodl o tříbodovém importu na Letnou.

„Podruhé jsem nastoupil v základní sestavě, podruhé jsem dal gól. Po utkání proti Bohemce mně to vyšlo i na Kladně,“ zářil spokojeností a dodával, že ani on, ani ostatní mladící v sestavě Sparty si vůbec nepřipouštěli, že by bez Bergra, Voříška a Slepičky po boku zápas nezvládli.

„Kladno bylo sice hodně nepříjemné, ale věřili jsme si a strach z něho rozhodně neměli,“ vykládal. „V sestavě se sice objevila spousta nás mladých, ale protože jsme hráli kolektivně a podali dobrý výkon, zvládli jsme to,“ zářil i Zemanův spoluhráč Kamil Vacek.

Dva, kteří se jen dívali

Dva další sparťanští mladíci, jejichž jména při jednáních Sparty s Kladnem poletovala vzduchem, se na zápas jenom dívali. Jeslínek s Kudelou se totiž nevešli ani mezi letenské náhradníky.

„Máme kádr tak široký, že ne na všechny hráče se v každém zápase dostane. Ostatně, Jeslínek s Kudelou nastoupili v sobotu za naše béčko proti Mostu,“ odmítl sparťanský trenér Vítězslav Lavička třeba jen naznačit, zda s oběma mladíky dál na Letné počítá, nebo zda je pošle na hostování o štaci dál.

„V této chvíli bych problém specifikovat nechtěl,“ vyhnul se letenský kouč diplomaticky přímé odpovědi.

Z kuloárů však zaznělo jasně – jestliže Jelínek s Kudelou na hostování nakonec půjdou, pak na Kladně s nimi rozhodně počítat nemohou.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články