Hlavní obsah

Olomoucký útočník Schulmeister míří do nizozemského Almela

OLOMOUC

Fotbalisté Olomouce nastoupí v nedělním utkání o čelo prvoligové tabulky na hřišti Sparty bez útočníka Vojtěcha Schulmeistra, který má namířeno do nizozemského celku Heracles Almelo. Podle sportovního ředitele Sigmy Jiřího Kubíčka ještě přestup definitivně uzavřen nebyl.

Foto: FC Viktoria Plzeň

Trenér olomouckého týmu Martin Pulpit - ilustrační fotografie

Článek

Kubíček potvrdil, že čtyřiadvacetiletý fotbalista s vedením klubu, do kterého nedávno odešel z Olomouce Lukáš Bajer, vyjednává. "Dokud ale není nic podepsané, nebudeme k tomu podávat žádné komentáře. My jsme mu řekli, že mu zahraniční angažmá nezkazíme, a pokud se dohodne na podmínkách, odejít by tam mohl," řekl v neděli Kubíček.

Schulmeistra od přestupu dělí zřejmě jen formality. Heracles s českým útočníkem podle svého webu už najisto počítá, zatímco olomoucký trenér Zdeněk Psotka naopak musí před soubojem na Spartě improvizovat. "Dneska hrát nebude, na tento termín od nás dostal volno," řekl Kubíček.

Schulmeister odehrál v lize 68 utkání, ve kterých vstřelil 12 gólů. Sigmě pomohl hlavně v předloňské sezoně, kdy devíti brankami výrazně přispěl k záchraně Olomouce v první lize. V loňské sezoně se už tolik neprosazoval do základní sestavy, nehodil se do koncepce tehdejšího trenéra Martina Pulpita.

V tomto ročníku pomohl Schulmeister výrazně k výhře nad Plzní 2:1, když vstřelil vyrovnávací branku.

Reklama

Související témata: