Hlavní obsah

Žádný tým již v lize není stoprocentní, Sparta i Jablonec ztratily

Fotbalisté Sparty i Jablonce remizovali svá nedělní utkání, a tak již žádný z týmů české nejvyšší soutěže nemá stoprocentní bilanci. Nováček Bohemians Praha slaví po výhře nad Kladnem 3:1 první vítězství v lize. V dalším utkání Sparta jen remizovala s Olomoucí 1:1. Jablonec se po stejném výsledku rozešel s Mladou Boleslaví. Příbram si doma poradila s Českými Budějovicemi 3:0.

Článek

Bohemians Praha dosáhli historického vítězství v první lize, když na pronajatém žižkovském stadiónu vedli po úspěšné trefě zkušeného Marka Kincla. Skóre ještě do přestávky navyšoval po hrubé chybě kladenského brankáře Pavlíka Jan Vošahlík. V 51. minutě se podruhé v utkání trefil Kincl. Tečku konečnému výsledku dal v nastaveném čase hostující Šilhan, jenž pro Kladno snížil na konečných 1:3.

V duelu do té doby neporažených týmů přívítala Sparta na svém stadiónu fotbalisty Olomouce. Letenští otevřeli skóre až ve druhém poločase zásluhou Miroslava Slepičky, jenž v 55. minutě využil přihrávky Michala Kadlece a otevřel skóre.

Namísto aby domácí navýšili deset minut před koncem Holendou skóre, inkasovali. Postaral se o to chvíli po neproměné sparťanské šanci hostující Kazár, jenž nikým nehlídaný přehodil Kozáčika a vyrovnal na konečných 1:1.

Kdo přišel v neděli na příbramský stadión U Litavky, nelitoval. Zvláště jestli se jednalo o fanouška domácího celku, neboť to byl právě tým Příbrami, který rozstřílel České Budějovice po výsledku 3:0 a připsal si tak první ligovou výhru. Nováčka poslal do vedení v 57. minutě Tomašák, v 70. navýšil skóre Borek. Tři minuty nato bylo rozhodnuto, Huňa zvyšoval na konečných 3:0.

Jablonec poslal na domácím stadiónu do vedení již v 5. minutě Pavlík, jenž využil přesné přihrávky Igora Žofčáka. Konečnou podobu výsledku dal dvě minuty před koncem mladoboleslavský Řezníček, který se prosadil střelou ke vzdálenější tyči jablonecké branky.

Gambrinus liga - 3. kolo:
Plzeň - Slavia Praha 1:1on-line
Ostrava - Brno 0:0on-line
Zlín - Žižkov 1:0on-line
Bohemians Praha - Kladno 3:1on-line
Branky: 34. a 51. Kincl, 39. Vošahlík - 90. Šilhan.
Příbram - České Budějovice 3:0on-line
Branky: 57. Tomašák, 70. Borek, 73. Huňa.
Sparta Praha - Olomouc 1:1on-line
Branky: 55. Slepička - 81. Kazár.
Jablonec - Mladá Boleslav 1:1on-line
Branky: 5. Pavlík - 43. Řezníček.
Pondělí 18. srpna:
Liberec - Teplice 1:0on-line

Reklama