Hlavní obsah

Jablonec - Ml.Boleslav 1:1Řezníček zajistil Boleslavi remízu v Jablonci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Pavlík 1 : 0
43. Řezníček 1 : 1

JABLONEC NAD NISOU/PRAHA

Fotbalisté Jablonce ztratili v lize první body po nedělní domácí remíze s Mladou Boleslaví. Severočeši sice rychle vedli, ale hostům se ještě v první části povedlo srovnat zásluhou Řezníčka.

Článek

Domácí klub se před zápasem oficiálně rozloučil s bývalým kapitánem mužstva Miroslavem Barankem, který od léta působí ve druhé rakouské lize. A Jablonečtí pak předvedli i parádní vstup do utkání. Už po pěti minutách se totiž radovali ze vstřelené branky. Žofčák ideálně přihrál Pavlíkovi, který pohotově překonal Millera. Pro Pavlíka to byl už druhý podzimní gól v lize po příchodu z Brna. A o chvíli později mohl Žofčák zvýšit, když se ocitl v jasné pozici, ale nestačil přesně zakončit.

Pěkným momentem byla Loučkova dělovka po rozehraném trestném kopu, když brankář hostí vyrazil míč na roh. A po další kombinační akci na jeden dotek střílel Lafata vedle. Boleslav se k přímému ohrožení jablonecké branky dostala až na sklonku úvodní půlhodiny, kdy Poláček mířil do rukou Špita.

Ve 36. min. musel odstoupit zraněný Žofčák, jehož nahradil Hloušek. Pak to zkoušel individuálně v pokutovém území hostující Papadopulos, ale k zakončení se nedostal. Nedlouho před přestávkou ale pronikl po pravé straně Mendy a předložil balón volnému Řezníčkovi, který vyrovnal střelou k tyči. A tentýž hráč se prodral do šance i pár minut po pauze.

Poté Špit zasahoval po pokusech Sylvestreho  a Mendyho. Jablonec vážně ohrozil Millera ve druhé půli až v 68. min. Po Lafatově centru nebezpečně hlavičkoval Hloušek a gólman stačil míč vytlačit nad břevno. Na opačné straně to zkoušel agilní Mendy a domácí vykopli balón z brankové čáry. A následně Rajnoch pálil vysoko nad. Po Hrdličkově ráně musel znovu zasahovat Špit. Oba celky se snažily strhnout vítězství na svou stranu, ale v koncovce jim scházely větší důraz a přesnost. Dělba bodů je tak nakonec asi spravedlivá.

FK Baumit Jablonec - FK Mladá Boleslav 1:1 (1:1)
Branky: 5. Pavlík - 43. Řezníček. Rozhodčí: Královec - Kordula, Filgas. ŽK: Zábojník, Homola - Janíček, Papadopulos, Procházka. Diváci: 3125.
Jablonec: Špit - Zábojník, Homola, Huber, Hamouz - Michálek, Loučka, Pavlík, Žofčák (36. Hloušek) - Klapka (56. Valenta) - Lafata (88. Hesek). Trenér: Komňacký.
Ml. Boleslav: Miller - Kalina, Procházka, Janíček, Hrdlička - Mendy (83. Kysela), Rajnoch, Sylvestre (79. Opiela), Poláček - Papadopulos, Řezníček (89. Nečas). Trenér: Hapal.

Reklama