Hlavní obsah

Liberec v dohrávce uštědřil Teplicím další prohru

LIBEREC

Fotbalisté Slovanu Liberec si v pondělní dohrávce 3. kola Gambrinus ligy trochu spravili chuť po prohraném domácím utkání druhého předkola Poháru UEFA s Žilinou a na vlastním trávníku porazili Teplice 1:0. Po bezbrankovém prvním poločase se o jedinou trefu střetnutí postaral střelou z pokutového území v 58. minutě Bořek Dočkal. Teplice si tak po debaklu 0:3 na Žižkově z minulého kola připsaly druhou porážku za sebou.

Článek

„Chtěli jsme napravit nepovedený výkon z druhého kola. Naším záměrem bylo vycházet ze zabezpečené obrany do rychlých protiútoků. Utkání jsme ztratili jednou zbytečnou chybou. Bod bychom si zasloužili, přestože domácí měli územní převahu,“ zhodnotil severočeské derby trenér Teplic Jiří Plíšek.

V libereckém dresu se ani tentokrát Jan Nezmar nedočkal proti Teplicím jubilejního 200. startu v nejvyšší soutěži. I vinou jeho zranění tak byla útočná dvojice domácích složena z dua Smetana - Kerić. Liberec mohl jít do vedení již v šesté minutě, kdy zásluhou Filipa Dorta rozvlnil síť soupeře. Pro útočný faul Smetany se ovšem ještě chvíli před tím pískalo, a tak branka neplatila. Liberečtí fotbalisté byli aktivnější i v dalším průběhu prvního poločasu.

Blízko k ohrožení teplické branky byl po čtvrthodině hry Smetana, na jehož hlavu adresoval centr z levé strany Dittrich. Situace se opakovala o minutu později, až na to, že Smetanovi poslal nadýchaný centr tentokrát z pravé strany Kerić. V největší šanci hostujícího týmu se prvně objevil Mahmutović, jenž se z levé strany hřiště dral dobře do koncovky, v pokutovém území jeho pokus ovšem úspěšně zneškodnil brankář Hauzr.

„Není otázka, že mu to máme vyčítat. Ukázal své přednosti. Pracuje na tom, aby byl dobrým útočníkem. Samozřejmě nás mrzí, že neskóroval. Dýchalo by se nám lépe,“ litoval Plíšek.

Ochozy rozradostnila až 58. minuta

Když Mahmutović neuspěl ani z následného rohu, zkusil štěstí střelou z dálky na druhé straně liberecký Dočkal. Jeho jedovatý pokus letěl jen těsně vedle levé tyče Beliceho branky. Teplické defenzivě následně nepovedeným odkopem zavařil Rosa, slovenský gólman Belic potom trochu odčinil své zaváhání z minulého kola na Žižkově, když nebezpečně snášející se míč odvrátil parádně na roh. Když se v závěru půle neujala ani tvrdá levačka libereckého Radzinevičiuse, šly oba týmy do kabin za bezbrankového stavu.

Libercké ochozy tedy rozradostnila až situace z 58. minuty. Přízemní přihrávku z pravé strany hřiště umě přenechal Kerić lépe a hlavně osamoceně postavenému Dočkalovi, jenž s pomocí pravé tyče teplické brány otevřel skóre. V 72. minutě byl blízko vyrovnání Tomáš Jun, z houfu hráčů na hranici pokutového území ovšem mířil nad domácí svatyni.

„Není jednoduché připravovat tým po dvou porážkách, ze kterých vyplynuly změny v sestavě. Je nutné, aby mužstvo vystoupilo jako tým, navíc v momentě, kdy se nedaří. Jsem rád, že jsme za týmový výkon byli odměněni,“ těšilo po vítězství kouče domácích Ladislava Škorpila, jenž v duelu s Teplicemi udělal v základní sestavě pět změn od posledního utkání proti Žilině.

FC Slovan Liberec - FK Teplice 1:0 (0:0)
Branka: 58. Dočkal. ŽK: Smetana, Dočkal, Hauzr - Klein. Rozhodčí: Kovařík, Pospíšil, Teuber. Diváci: 3930.
Slovan Liberec: Hauzr - Radzinevičius, Holeňák, Polák, Vulin (85. Košťál) - Dočkal, Bílek, Dort, Dittrich (69. Blažek) - Kerić (90. Frejlach), Smetana.
Teplice: Belic - Vidlička, Lukáš, Klein, Rosa - Doležal, Ljevakovič (51. Verbíř), Sabou, Mareš (76. Vachoušek) - Jun, Mahmutović (82. Smejkal).

Reklama

Související témata: