Hlavní obsah

Lukáš: Týden jsme se připravovali na situaci, ze které jsme inkasovali

Tepličtí fotbalisté jsou po pondělní prohře v dohrávce 3. kola v Liberci 0:1 na třináctém místě v tabulce. Ze tří utkání dvě prohráli a není divu, že po severočeském derby nebylo do řeči ani teplickému kapitánovi Petrovi Lukášovi. „Zapomeňte na virózu. Tato informace se vůbec neměla pouštět do novin,“ reagoval podrážděně Lukáš na dotaz Sport.cz, zda se mohla viróza, která tým postihla před utkáním předešlého kola na Žižkově, projevit i na výkonu v Liberci.

Článek

Co bylo příčinou porážky?

Utkání bohužel rozhodla jedna chyba. Jinak jsme bránili docela dobře a i když si Liberec vytvořil některé náznaky šancí, do vyložené gólové situace se nedostal.

Nakonec jste byli smutnějším týmem přesto vy...

Na situaci, z níž jsme obdrželi branku, jsme se připravovali celý týden. Bohužel jsme v tom stejně propadli...

Soupeř vás tedy zaskočil?

Je jedno, že se na hřišti místo zraněného Nezmara objevil Smetana. I díky videu si myslím, že příprava na zápas byla kvalitní. Snažili jsme se hrát v bloku. V příštích utkáních musíme být nebezpečnější ve hře dopředu.

Právě koncovka se vám nedaří, přitom po prvním kole, kdy jste přejeli České Budějovice, vypadala vaše útočná síla nadějně...

Musíme si upřímně říct, že Budějovice byly trochu jiný soupeř než Žižkov a Liberec. Zatímco posledně dva zmiňované týmy hrály agresivně, Jihočeši u nás totálně propadli.

Měla na utkání vliv viróza, která vás postihla před posledním duelem na Žižkově?

Zapomeňte na virózu. Tato informace se vůbec neměla pouštět do novin, jen nahrála soupeři. Před týdnem jsme na Žižkově hráli celkově špatně a soupeř nás potrestal.

Proti Příbrami v dalším kole asi neberete nic jiného než vítězství...

Samozřejmě budeme chtít doma vyhrát. Co jsme slyšeli, Příbram dobře brání, nebude to jednoduchý zápas.

Reklama

Související témata: