Hlavní obsah

Žofčák: Hvězda nejsem, k tomu mám ještě hodně daleko

JABLONEC NAD NISOU

Především kvalitní výkony a parádně zahrávané centry fotbalového záložníka Jablonce Igora Žofčáka stojí za dosavadními úspěchy severočeského klubu, jenž ve třech utkáních získal sedm bodů. Žofčák skromně odmítá, že by právě jeho čtyři gólové asistence byly tím hlavním, co dovedlo Jablonec na prozatímní čtvrté místo v tabulce. „Daří se celému mužstvu, tak se samozřejmě daří i mně. Hlavní je, že dáváme góly,“ řekl v on-line chatu na Sport.cz Žofčák.

Článek

„V Jablonci jsem spokojený. Jsou odehraná teprve tři kola, je ještě příliš brzy na to, abchom mluvili o pohárových umístěních. Co se týče ambicí, budu rád, když klub skončí mezi prvními osmi,“ přeje si člen širší slovenské reprezentace, jenž je na severu Čech na půlročním hostování z pražské Sparty.

Žofčák doplatil na zužování letenského kádru již na podzim. Svými kvalitními výkony na severu Čech ovšem dokládá, že se s ním na Letné mohlo více počítat. „Je škoda, že jsem ve Spartě nezůstal, bylo to ovšem rozhodnutí vedení. Já jsem to respektoval. Pro mě je teď důležité, že pravidelně hraji v Jablonci,“ odpověděl čtenářům pětadvacetiletý hráč.

Šikovný záložník se také vyjádřil k příchodu největší letní jablonecké posily Davida Lafaty, který na sever Čech přišel z Austrie Vídeň, ač o něj měli velký zájem v Českých Budějovicích. „David Lafata je výborný fotbalista, má zkušenosti ze zahraničí a je pro nás platnou posilou,“ řekl na adresu nového spoluhráče Žofčák.

Na otázku, zda se cítí jako hvězda a zda by rád někdy v budoucnu okusil německou ligu odpověděl Žofčák jasně. „Hvězda nejsem, k tomu mám ještě hodně daleko. Samozřejmě bych si chtěl v Německu jednou zahrát,“ řekl skromně slovenský středopolař. „Fotbal je o financích, v Česku jich je momentálně více jak na Slovensku. Na druhou stranu se i na Slovensku hraje dobrý fotbal,“ řekl na závěr patriot MFK Ružomberok.

Žofčák odehrál za národní tým dvanáct utkání. V dresu Jablonce nasbíral 10 zápasů a jednou se radoval ze vstřeleného gólu. Shodou okolností v prvním utkání na novém slávistickém stadiónu v Edenu, kde sešívaní konečnou remízou 2:2 rozhodli o titulu.

Reklama

Související témata: