Hlavní obsah

Slavia - Bohemians 5:0Slávisté doma rozstříleli Bohemians Praha 5:0

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Belaid 1 : 0
44. Necid 2 : 0
52. Toleski 3 : 0
67. Belaid 4 : 0
82. Jarolím 5 : 0

PRAHA

Fotbalisté Slavie v pátečním pražském derby v Edenu přivítali Bohemians a svého soupeře ze Střížkova pěkně vypráskali. Největší měrou se o to zasloužil tuniský reprezentační záložník Tijani Belaid, který se trefil dvakrát. Po jednom zásahu pak přidali Toleski, Necid a Jarolím.

Článek

Sešívaní začali pražské derby proti Bohemians náporem a v deváté minutě mohli být za své snažení odměněni. Chorvatský obránce Ronald Šiklič, který se poprvé představil ve slávistickém dresu, vystihl rozehrávku soupeře a přes Černého se míč dostal až k Necidovi. Devatenáctiletý útočník se pokusil přehodit hostujícího gólmana Belaně, což se mu podařilo, ovšem jeho oblouček mezi tři tyče neletěl.

V 18. minutě mohl potrestat nedorozumění domácí obrany a gólmana Vaniaka Zoubek, ale jeho nepříliš důraznou střelu stihl ještě před brankovou čarou zastavit Suchý. Zaslouženého vedení se sešívaní dočkali ve 25. minutě. Toleski postupoval sám na branku hostí a po kontaktu s gólmanem Belaňem mimo pokutové území zůstal ležet na zemi, míč se však odrazil k dobíhajícímu Belaidovi, který střelou do odkryté branky otevřel skóre.

Domácí svéhou soupeře jasně přehrávali

Domácí svého soupeře uzamkli na jeho polovině a snažili se vstřelit druhou branku. Ale když se neujala tvrdá střela Krajčíka ani hlavička Brabce tak se zdálo, že se půjde do kabin za jednobrankového vedení červenobílých. S tím se nechtěl smířit minutu před koncem poločasu Necid, který si narazil s Toleskim a technickou střelou zvýšil na 2:0. Pro nejlepšího střelce evropského šampionátu do devatenácti let to byl již třetí přesný zásah v letošním soutěžním ročníku.

"Hodně mě mrzí gól do šatny ze 44. minuty. Domácí pak hráli v klidu a my jsme prakticky neohrozili bránu," posteskl si na pozápasové tiskové konferenci hostující kouč Luboš Urban.

Hosté si pomáhali často zákroky za hranicí pravidel 

Hostující tým se často uchyloval k tvrdým zákrokům, ale sudí Kovařík byl hodně benevolentní. Ani to však hosty neuchránilo od třetí inkasované branky. Po kombinaci Necida s Krajčíkem se k míči uvnitř malého vápna dostal nejlepší cizinec uplynulého ročníku Goče Toleski a střelou z pěti metrů přidal v 52. minutě třetí zásah Slavie.

Trenér Slavie Karel Jarolím ocenil nejen výsledek, ale především způsob, kterým jeho svěřenci drtivého vítězství dosáhli. "Jsem rád, že jsme vítězství dosáhli způsobem hry, který jsme chtěli praktikovat. Hráli jsme mnohem agresivněji a aktivněji směrem dopředu," mluvil spokojeně Jarolím.

Tvrdou hru hostů odnesl Toleski 

Právě Toleski musel hřiště po dalším nevybíravém zákroku hostujících hráčů opustit na nosítkách a být vystřídán. V 67. minutě si míč k přímému kopu postavil Belaid a nádhernou střelou do pravého horního rohu branky vymetl šibenici Belaňovy branky.

V 74. minutě si premiéru v sešívaném dresu odbyl také italský útočník Gianluca Litteri, který vystřídal Tomáše Necida. Pátý gól do branky odevzdaných hostů, kteří již byli myšlenkami v šantě, přidal střelou z 22 metrů Jarolím a deset tisíc diváků na stadiónu bylo v transu.

"Když rozhodčí pískl konec, tak jsem si oddychl," smutnil Urban, který si byl vědom velkého rozdílu v kvalitě a doplnil: "Musíme na toto utkání rychle zapomenout." Trenér sešívaných vysokou výhru nepřeceňuje. Navíc jeho svěřence čeká ve středu domácí odveta třetího předkola Ligy mistrů proti italské Fiorentině. "Proč se vzdávat dopředu, nemáme co ztratit," vzhlíží optimisticky k utkání Jarolím.

Slavia Praha - Bohemians Praha 5:0 (2:0)
Branky: 25. a 67. Belaid, 44. Necid, 52. Toleski, 82. Jarolím. Rozhodčí: Kovařík - Hojsík, Lakomý. ŽK: Kincl, Macháček, Obermajer, Zbončák, Kwame (všichni Bohemians). Diváci: 10 523.
Slavia: Vaniak - Krajčík, Suchý, Brabec, Šiklič - Janda (64. Jarolím), Tavares, Belaid, Černý - Necid (74. Litteri), Toleski (62. Ivana). Trenér: K. Jarolím.
Bohemians: Belaň - Macháček, Obermajer, Turtenwald, Zbončák - Galbavý, Fenyk (85. Semerák), Kwame, Zoubek (55. Demeter) - Vošahlík - Kincl (72. Ibe). Trenér: Urban.

Reklama

Související témata: