Hlavní obsah

Necid: Fiorentina se výsledku nelekne

Fotbalisté Slavie Praha se v páteční předehrávce 4. kola Gambrinus ligy utkali v Edenu proti Bohemians Praha a pro domácí to byl velmi vydařený zápas. Sešívaní svého městského rivala vůbec nešetřili a do jeho branky nasázeli úctyhodných pět branek. „Soupeře hrál hodně zezadu a dopředu si nic nevytvořil. My jsme hráli dobře a nevypustili jsme žádný souboj. Bojovali jsme až do devadesáté minuty,“ řekl autor jednoho z gólů Tomáš Necid.

Článek

Spokojenost s předvedenou hrou i s výsledkem panovala u nejlepšího střelce klubu Tomáše Necida, který hostujícího gólmana Belaně pokořil jednou a byla to již jeho třetí branka v letošním ligovém ročníku. „Věřili jsme si na ně. Hráli jsme dobře dopředu a vytvářeli jsme si gólové a standardní situace. Jsem rád, že jsme potěšili diváky a věřím, že jsme je nalákali na středeční domácí odvetu třetího předkola Ligy mistrů proti italské Fiorentině,“ řekl bezprostředně po závěrečném hvizdu devatenáctiletý kanonýr.

Slávisté měli vývoj utkání od prvních minut pevně v rukou a bylo jen otázkou, jakým výsledkem zápas skončí. „Soupeře hrál hodně zezadu a dopředu si nic nevytvořil. My jsme hráli dobře a nevypustili jsme žádný souboj. Bojovali jsme až do devadesáté minuty,“ poznamenal Necid. Zároveň připustil, že soupeř hrál místy dost tvrdě, ale na to bylo mužstvo trenéra Jarolíma připraveno. „Věděli, že to nepůjde po fotbalové stránce, tak museli přitvrdit, ale my jsme se s tím dobře vyrovnali a dokázali jsme na to reagovat,“ doplnil spokojený střelec, jenž si užíval skandování svého jména zpola zaplněnými tribunami.

Zasloužené vítězství, Fiorentina se toho však nelekne

Necid však varuje, že nesmí dojít k přecenění výsledku. „Nesmíme se uspokojit, musíme makat dál. Hráli jsme s nováčkem první ligy, ale je to zasloužené vítězství. Tento výsledek nám dodá sílu do dalších zápasů, Fiorentina se toho ale nelekne. Věřím však, že postup je v našich silách. Musíme se vyvarovat brzkého gólu a pokusit se být nebezpeční v útočné fázi,“ řekl na závěr.

Spokojený byl i Tijani Belaid. Tuniský reprezentační záložník vstřelil dvě branky, přičemž ta druhá byla přímo ukázková. „Doufal jsem, že se k něčemu takovému dostanu, povedlo se to náramně,“ popsal svoji trefu z přímého kopu, kterou vymetl šibenici Belaňovy branky.

Jedenadvacetiletý středopolař byl rád, že se Slavii podařilo napravit nevydařené vystoupení z Plzně. „Dnešní zápas byl opravdu dobrý, navíc jsem dal dvě branky,“ radoval se a podobně jako Necid neskládá před odvetou prestižní evropské klubové soutěže zbraně. „Ve fotbale je všechno možné. V loňské sezóně jsme porazili dvakrát Ajax, tak proč bychom něco podobného nemohli letos zopakovat.

Reklama