Hlavní obsah

Liberec - Plzeň 1:1Plzeň znovu v závěru vydolovala bod, tentokrát v Liberci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
54. Blažek 1 : 0
87. Varadi 1 : 1

LIBEREC

Fotbalisté Viktorie Plzeň uhráli v sobotním utkání 4. kola v Liberci remízu 1:1, když se stejně jako před týdnem v zápase proti Slavii prosadili gólově až v závěru. Už to vypadalo, že Severočeši odjedou ke čtvrtečnímu odvetnému utkání druhého předkola Poháru UEFA do Žiliny povzbuzeni výhrou. Na Blažkovu branku ovšem dokázal tři minuty před koncem reagovat pohotovou dorážkou střídající Adam Varadi.

Článek

Liberečtí fotbalisté působili v úvodu utkání hodně nervózním dojmem, zbytečně se dostávali sami pod tlak a dávali tak možnost soupeři ohrozit vlastní branku. Jedovatým pokusem se již v 6. minutě prezentoval plzeňský záložník Trapp, jeho střela si ovšem cestu mezi tyče liberecké brány nenašla. O dvě minuty později se faulu na svou osobu v pokutovém území hostí domáhal Blažek, zůstal ovšem nevyslyšen.

„Utkání mi připadalo nesourodé. Soupeři jsme darovali hodně míčů, na hřišti jsem bohužel viděl hodně nepřesností. Pochopitelně jsme chtěli vyhrát, měli jsme k tomu blízko. Musíme respektovat sílu soupeře a připravit se k dalším utkáním,“ zcharakterizoval remízový duel kouč Severočechů Ladislav Škorpil.

V první i druhé půli zvonily tyče

V pětadvacáté minutě načechral z levé strany levačkou povedený centr Horváth, na který si ve vápně domácích nejlépe vyskočil Gruzínec Tatanashvili. Bohužel pro Západačechy nastřelil pouze břevno Hauzrovy branky.

„Vlastní nemohoucností jsme se zde připravili o dva body. Myslím si, že jsme byli nebezpečnější. Kdybychom byli v gólových příležitostech odvážnější, mohli jsme v první půli skórovat hodně branek,“ mrzelo po utkání trenéra plzeňské Viktorie Jaroslava Śilhavého.

Zajímavý moment se udál o tři minuty později na druhé straně. Když už to vypadalo, že si plzeňský stoper Rada na hranici vlastního vápna pohrál s dotírajícím Blažkem, vypíchl mu míč Smetana. Ke smůle domácích ovšem liberecký forvard zhatil akci přihrávkou od ofsajdu. Když i Bílkův pokus po rohu neskončil v síti ale na tyči, a Jiráčkův pokus na druhé straně Hauzr vyrazil, odešly oba týmy do kabin za bezbrankového stavu.

Po odehraných pěti minutách druhého poločasu přes dva domácí obránce prokličkoval Trapp, předložil míč Rezkovi. Ten ovšem nabídnutou šanci nevyužil, neboť jeho pokus vyrazil Hauzr nohou. Nedáš-dostaneš se potvrdilo vzápětí, Smetana uprostřed pokutového území Viktorie přihrál osamocenému Blažkovi, jenž tvrdou ranou nedal Poštulkovi v bráně šanci.

V roli nahravače se Smetana objevil i v minutě 70. Tentokrát míč přiťukl střídajícímu Keričovi, jehož střela ke vzdálenější tyči se odrazila již potřetí v zápase od tyče zpět do hřiště. Tyč zvonila počtvrté i v závěru utkání, nutno dodat, že příjemnějším tónem pro hosty, neboť odražený Trappův míč dorazil hlavou do odkryté branky střídající Adam Varadi.

FC Slovan Liberec - FC Viktoria Plzeň 1:1 (0:0)
Branka: 54. Blažek - 87. Varadi. ŽK: Smetana, Blažek - Horváth. Rozhodčí: Královec, Wilczek, Filgas. Diváci: 4862.
Liberec: Hauzr - Radzinevičius, Holeňák, Polák, Vulin - Dočkal, Dort (65. Kerič), Bílek, Dittrich (55. Frejlach) - Smetana (73. Nezmar), Blažek.
Plzeň: Poštulka - Limberský, Rada, Navrátil, Smola (77. Mlika) - Vaculík, Horváth, Trapp, Jiráček (87. Lecjaks) - Tatanašvili (64. Varadi), Rezek.

Reklama

Související témata: