Hlavní obsah

Liberecký střelec Blažek: Pravidelně nehraji, snad se to změní

Fotbalový útočník Slovanu Liberec Jan Blažek si vstřelenou brankou do sítě Plzně v sobotním utkání Gambrinus ligy možná řekl o základní sestavu, v níž se doposud v nové sezóně objevil jen dvakrát. Severočeši nakonec jen remizovali 1:1, a tak ani liberecký forvard neměl po utkání velký důvod k radosti. „Mrzí mě, že jsme ztratili zápas, který jsme měli už téměř vyhraný,“ smutnil před novináři Blažek.

Článek

Jak byste popsal váš gólový moment?

Ondřej Smetana dostal přihrávku do pokutového území, udělal výbornou práci, když mi přihrál. Já jsem už potom neměl problém se skórováním.

Do vedení jste mohli jít už v prvním poločase, ve slibně vyhlížející šanci na hranici vápna vám bylo ovšem pískáno ofsajdové postavení...

Byl u toho opět Ondřej Smetana, který pohotově vypíchnul soupeři míč. Mně potom přihrával do ofsajdu, spíš jsem mu to měl ještě nechat, mohla z toho být branka.

Nakonec tedy konečná remíza 1:1...

Asi to je zasloužená remíza. I když si na druhé straně nemůžeme dovolit pustit zápas pět minut před koncem.

Trenér Škorpil zatím ještě hledá ideální sestavu pro sezónu, ani vy jste se dosud v základní jedenáctce neobjevoval pravidelně...

To máte pravdu, je to můj druhý zápas v základu. Já se cítím dobře. Potřebuji ovšem pravidelně hrát a být psychicky nahoře.

Po vstřeleném gólu byste být mohl...

Věřím, že mi gól do sítě Plzně pomůže. Mrzí mě ovšem, že jsme takto vyhrané utkání v závěru ztratili.

Během zápasů zazvonily čtyřikrát tyče, šance byly k vidění na obou stranách, to se asi muselo divákům líbit...

Jedině dobře, jestli se předvedená hra fanouškům líbila. Potřebujeme diváky do ochozů dostat, bohužel jich zatím chodí čím dál méně. Věřím, že jich příště přijde víc.

Očekáváte, že se postavíte na hřiště také ve čtvrtečním odvetném utkání druhého předkola Poháru UEFA v Źilině?

Těžko říct. Jiný zápas je v lize, jiný v Poháru. Já budu rád za každou příležitost.

Reklama

Související témata: