Hlavní obsah

Kladno - Zlín 1:1Až reflektory vyhnaly z Kladna fotbalovou bídu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
66. Šilhan 1 : 0
80. Bača 1 : 1

Jen fotbalovou bídu servíroval duel týmů topících se u dna tabulky, v němž se body nakonec dělily. S ligou neměl jejich výkon nic společného, zato komických ukopnutí a vůbec situací sloužících spíše pro obveselení diváků servíroval bezpočet. „Fotbalová kvalita byla skutečně někde jinde, snad jen nasazení nemohu svým hráčům vyčítat,“ uznal zlínský trenér Jozef Mazura.

Článek

Žádný div, že v panující mizérii Kladnu i pouhá snaha stačila, aby si v úvodu vynutilo převahu a na dvacet minut přitisklo neškodný Zlín k Barankově šestnáctce. Tam ale také domácí aktivita končila, takže jejím resumé byla jen série pěti rohových kopů a gól Šilhana po standardní situaci neuznaný už v 6. minutě pro ofsajd.

„Chtěli jsme soupeře překvapit ze standardních situací, ale nenacvičili jsme je asi nejlíp,“ povzdechl si domácí kouč Martin Hřídel.

Mazura jednu omluvu měl

Pravdou ale je, že Moravané na tom byli ještě hůř. Jejich trenér Mazura si mohl na střídačce plíce vykřičet, ale své svěřence na soupeřovu půlku v první dvacetiminutovce nevyhnal. A když už se mu to v závěru poločasu přece jen povedlo, musel bezmocně kroutit hlavou nad Vyskočilem a Bačou a jejich propagačními pokusy.

„Omlouvá nás snad jen to, že jsme přijeli bez Pennera, Kroupy a Zúbka, kteří se v sobotu při tréninku zranili,“ hájil své mužstvo zlínský trenér.

Fotbalové strádání bylo moc i na sudího Kociána, takže po přestávce nařídil rozsvítit reflektory, byť se kladenský trávník topil ve slunečních paprscích. Umělé osvětlení úroveň zápasu skutečně trochu pozvedlo, neboť Kladno tři body moc chtělo. Šilhan je nejprve v 56. min ve vyložené šanci odmítl, ale devět minut poté hlavičkoval po rohu Szaba přesně.

„Vyhovovalo mně, že Zlín bránil zónově. Škoda jen, že jsem vzápětí nepřidal druhou branku. Míč mně ale vyloženě nesedl,“ litoval kladenský střelec.

Hřídel slovo krize odmítá

Vítězství ale domácí odmítli, neboť v závěru nechali Baču hlavičkovat, jak se mu zachtělo, zatímco jejich střídající náhradník Beneš ani prázdnou bránu netrefil, takže body se po fotbalovém odvaru dělily.

„Proto nejsem spokojen ani s výsledkem, ani s výkonem. Bod je pro nás málo, ale co můžeme chtít, když neproměňujeme ani nejvyloženější šance,“ povzdechl se kladenským kouč Hřídel, jehož svěřenci získali ve čtyřech kolech jediný bod. A to mělo Kladno před sezónou velké oči a docela si troufalo.

„Až na zápas se Spartou, který jsme nezvládli, ale nepodáváme špatné výkony, takže o krizi se nedá mluvit,“ hájil sebe i svůj tým Martin Hřídel.

Kladno - Zlín 1:1
Branky: 65. Šilhan - 78. Bača. Rozhodčí: Kocián. Žluté karty: Killar, Šilhan – Kóňa, Zbožínek, 1750 diváků. Poločas: 0:0.
Kladno: Pavlík – Bartoš, Procházka, Gross, Killar – Strnad, Szabo, Holub (81. Šísler), Cigánek – Šilhan (82. Beneš), Zachariáš (56. Zoubele).
Zlín: Baránek – Malý, Kroča, Zbožínek, Čelůstka – Kóňa, Šmajhal (71. Musil), Žurek (73. Bačík), Vyskočil – Kraus (46. Baranyai), Bača.

Reklama

Související témata: