Hlavní obsah

Olomouc - Jablonec 1:1Olomouc i Jablonec po remíze 1:1 drží neporazitelnost

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Lafata 0 : 1
50. Hubník 1 : 1

Souboj dvou neporažených celků nepoznal vítěze, Olomouc v jednom z hitů čtvrtého kola remizovala s Jabloncem 1:1. Hosté na tom padesát minut byli lépe a po zásahu Davida Lafaty vedli, ale soupeř z velkého tlaku po změně stran vytěžil vyrovnání po trefě Michala Hubníka. Výsledek mohl zvrátit domácí Ordoš, jeho hlavičku však zastavilo břevno. Jablonec na Andrově stadiónu už šest let neprohrál.

Článek

Tým ze severu Čech opět vstoupil do utkání sebevědomě a stejně jako v předchozích třech utkáních udeřil již v první desetiminutovce. Slovenského dvorního nahrávače Žofčáka tentokráte zastoupil v osmé minutě Hamouz, který od levé postranní čáry ideálně našel hlavu Lafaty a ten se po návratu z Austrie Vídeň dočkal prvního gólové trefy.

Hosté se po vedoucí brance stáhli. Opticky přenechali střed hřiště soupeři, který toho ale v ofenzívě moc neukázal. V největším ohrožení se jablonecká branka ocitla v 22. minutě, když Škerleho volej po přetaženém pasu Heidenreicha reflexivně vyboxoval Špit do zámezí.

Severočeši se revanšovali ve stejném stylu. Hesek centrem napříč velkým vápnem nabil Michálkovi, který k vlastní smůle přímo ze vzduchu napálil jen Drobisze.

Hubník po změně stran srovnal

Olomouc do druhé půle vtrhla s velkým elánem. Hned z úvodní akce po necelé půl minutě rozebrala jabloneckou defenzívu, ale Hubník poslal z malého vápna přihrávku Kazára vysoko nad. Titíž hráči ale nakonec přinesli vyrovnání. O pět minut později Kazárův roh prodloužil hlavou Hubník ke vzdálenější tyči a po šesti měsících oprášil pověst střelce.

Sigma ještě přidala a kreativní dirigent Melinho vedl svými nápady ze středu zálohy tým ke zvratu. Hosté převahu soupeře občas přerušili rychlým výpadem. V 59. minutě jim málem znovu zafungovala spolupráce Hamouze s Lafatou, ale jablonecký forvard tentokrát hlavou v pádu jen těsně minul.

Až do závěru pak Severočeši museli krotit nápor protivníka. Při Ordošově chytrém lobu hlavou jim v 68. minutě pomohlo břevno, osm minut před koncem zase Hubníkovu bombu vytlačil do autu gólman Špit. Navzdory úsilí Hanáků se remízový stav v závěru nezměnil.

Sigma Olomouc - Jablonec 97 1:1 (0:1)
Branky: 50. Hubník - 8. Lafata. Rozhodčí: Příhoda - Košec, Handlíř. Bez karet. Diváci: 5234.
Olomouc: Drobisz - Škerle, Šuškavčevič, Komárek, Heidenreich - Kaščák, Hořava (84. Hudec) - Hubník, Melinho, Kazár (74. Onofrej) - Ordoš (81. Doležal). Trenér: Psotka.
Jablonec: Špit - Zábojník, Homola, Huber, Hamouz - Michálek, Pavlík, Loučka (67. Eliáš), Žofčák - Lafata (82. Valenta), Hesek (77. Kocourek). Trenér: Komňacký.

Reklama

Související témata: