Hlavní obsah

Teplice - Příbram 0:0Příbramský Krbeček vychytal v Teplicích remízu

TEPLICE

Fotbalisté Teplic vyšli potřetí v řadě střelecky naprázdno, když si neporadili ani s nováčkem z Příbrami. Hosty podržel brankář Krbeček. „Odehráli jsme nešťastné utkání, které jsme měli vyhrát. Ale už do poločasu jsme museli sáhnout ke dvěma vynuceným střídáním kvůli zranění, což nabouralo naši hru. Rozpadla se nám záložní řada,“ konstatoval teplický trenér Jiří Plíšek.

Článek

Domácí se třemi útočníky v sestavě začali náporem a po Verbířově akci hned v úvodu trefil Smejkal břevno. Brankář Krbeček musel zasahovat i při dalších šancích soupeře. Teplickým ale při zakončení scházely důraz a přesnost. Příbram se zaměřila na zodpovědnou defenzivu a dopředu se moc nehrnula. Až po půlhodině hlavičkoval Oliveira vedle.

Ani ve druhém poločase se obrázek hry příliš nezměnil. Marně vypadala snaha domácích o zdolání příbramské obrany. A když se přece jen Severočeši dostali do blízkosti branky, ztroskotali na gólmanovi, který dobře vybíhal a dokázal i stahovat centrované míče. Příbram se postupně osmělila a v 59. min. předvedl parádu Borek, když „nůžkami“ jen těsně minul branku.

Poté to z dálky zkoušel i De Oliveira. Stav se mohl měnit v 78. min. při šanci Juna, ale hosté odvrátili na roh. Kleinovu dělovku z trestného kopu Krbeček vyrazil. „To byl stěžejní okamžik zápasu. Děkujeme gólmanovi, že nám pomohl uhájit cennou remízu. Té jsme podřídili taktiku a s výsledkem můžeme být spokojeni, i když hra nebyla ještě ideální,“ poznamenal Massimo Morales, trenér Příbrami.

Teplice - Příbram 0:0
Rozhodčí: Franěk - Kubáň, Pelikán. ŽK: Lukáš, Ljevakovič, Sabou - Plašil, Nechvátal. Diváci: 4330.
Teplice: Belic - Vidlička, Lukáš, Klein, Rosa (46. Sabou) - Mahmutovič, Doležal, Ljevakovič (77. Vachoušek), Verbíř (43. Štohanzl) - Jun, Smejkal. Trenér: Plíšek.
Příbram: Krbeček - Plašil, Müller (29. J. Štochl), Nohýnek, Pleško - Huňa, Nechvátal, Oguzhan, Kalabiška (65. Fantiš) - Borek, De Oliveira (87. M. Štochl). Trenér: Morales.

Reklama

Související témata: