Hlavní obsah

Žižkov - Ostrava 0:3Baník porazil Žižkov 3:0, dva góly dal Svěrkoš

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Svěrkoš 0 : 1
59. Svěrkoš 0 : 2
81. Zeher 0 : 3

PRAHA

Fotbalisté Baníku Ostrava vyhráli v neděli večer na půdu Viktorie Žižkov 3:0. Domácí naděje na slušný výsledek padly za své již po čtvrt hodině hry, kdy viděl červenou kartu za faul na Lukeše obránce Gabriel. V oslabení hrající Pražené nestíhali a třikrát inkasovali. Dvě přesné trefy zaznamenal kanonýr Svěrkoš, jednou se trefil Zeher.

Článek

Žižkovská Viktoria mohla jít v 9. minutě do vedení. Naumov vybojoval míč na pravé straně a zpětnou přihrávkou našel ideálně nabíhajícího Novotného, který však z 20 metrů přestřelil. "Se vstupem do zápasu jsem byl spokojen," řekl po utkání domácí kouč Stanislav Griga.

Kritickou byla pro domácí 15. minuta. Nejprve viděl po právu červenou kartu obránce Gabriel, když fauloval pronikajícího Lukeše a z následného přímého kopu skóroval kanonýr Svěrkoš. "Vyloučení a vstřelená branka zápas hodně ovlivnilo, paradoxně těch 30 minut do konce poločasu bylo z naší strany velmi dobrých," poznamenal žižkovský kouč.

Ve 22. minutě mohlo být srovnáno, ale sudí Matějek neuznal pro ofsajd gól Naumovovi, který do branky dorážel vyraženou střelu Labanta. O tři minuty později zahrozil z dálky domácí Procházka, ale jeho rána šla vedle pravé tyče Vaškovy branky.

Domácí opět zahrozili ve 27. minutě. Novotný vyslal z 22 metrů táhlou střelu, za kterou se gólman Vašek pouze otočil, naštěstí pro hosty skončila rána na pravé tyči. Před koncem prvního poločasu mohl na 2:0 pro hosty zvýšit Mičola, který nejprve vystihl rozehrávku Žižkova a následně vystřelil, ale jeho pokus srazil na roh vracející se Besta.

Třináct minut po začátku druhé půle přidal Svěrkoš druhý gól, když dokázal zužitkovat krásný pas od Otepky a po kličce Hruškovi střílel do prázdné branky. "Ve druhém poločase jsme byli aktivnější a bylo jen otázkou času, jestli přidáme druhý gól, to se nám nakonec podařilo," nechal se slyšet na pozápasové tiskové konferenci trenér Baníku Karel Večeřa. V 62. minutě už to mohlo být o tři branky, ale Mičola po přihrávce Svěrkoše pálil do Hruškovy náruče.

Baník se stále tlačil před žižkovskou branku a domácí gólman byl v permanentní pohotovosti. V 71. minutě se do brejku řítil Svěrkoš, hledal svého spoluhráče z útoku Tomáše Mičolu, toho však včasným skluzem zastavil domácí Xavier.

Aktivní hosté se třetí branky přeci jen dočkali. V 82. minutě nahrál Otepka Zeherovi, který technickým obloučkem přehodil gólmana Hrušku a přidal třetí branku Baníku. "Hrát proti Baníku 75 minut o deseti je hodně náročné. Ke konci nám docházely síly. Věřím, že kdybychom hráli v plném počtu celý zápas, tak bychom neprohráli," řekl Griga. Žižkovu se tak již po čtvrté v řadě nepodařilo vstřelit Ostravě gól a prohrál 0:3.

Viktoria Žižkov - Baník Ostrava 3:0 (0:1)
Branky: 16. a 58. Svěrkoš, 82. Zeher. Rozhodčí: Matějek - Kordula, Ubias. ŽK: Procházka - Otepka. ČK: Gabriel (Žižkov). Diváci: 4232.
Žižkov: A. Hruška - Šťastný, Labant, Gabriel, Xavier - Novotný (68. Hušbauer), Vozábal (83. Kalod), Procházka, Koukal - Švancara (18. Besta), Naumov. Trenér: Griga.
Ostrava: Vašek - Marek, Neuwirth, Bolf, Tchuř - Otepka, Galásek, Lukeš (86. Metelka), Lička (75. Zeher) - Svěrkoš (82. Střihavka), Mičola. Trenér: Večeřa.

Reklama

Související témata: