Hlavní obsah

Rozhodující moment na Žižkově? Červená, shodli se všichni

PRAHA

Fotbalisté Baníku Ostrava poprvé v letošní sezóně vezou tři body ze hřiště soupeře, když v Praze porazili Viktorii Žižkov 3:0. Dvě branky dal kanonýr Václav Svěrkoš, třetí pak přidal Zeher. Zápas velmi ovlivnila červená karta pro domácího Gabriela po čtvrt hodině hry. „Byl to rozhodující okamžik, ale nejhorší na tom je, že k té červené kartě padl ještě gól,“ řekl po zápase žižkovský Martin Vozábal.

Článek

Těžký zápas pod žižkovskou věží za sebou má gólman Baníku Petr Vašek. „Měl jsem více štěstí než rozumu. Naštěstí ty míče létaly kolem,“ nechal se slyšet Vašek po závěrečném hvizdu.  „Střely fotbalistů Žižkova byly docela nebezpečné. Naštěstí pro mě ale z toho nebyl gól. První dělovka šla mimo, při druhé jsem balón jenom vyrazil a útočník dokázal dostat balón do branky, jenže stál v ofsajdu. Při ráně do tyče jsem věděl, že na to nemohu dosáhnout, a tak jsem se jenom modlil,“ doplnil gólman.

Spokojenost byla cítit z dvougólového střelce Václava Svěrkoše. „Jsme rádi, že jsme to konečně prolomili,“ oddechl si po výhře reprezentační útočník a dodal, že utkání bylo hodně ovlivněno vyloučením Gabriela po čtvrt hodině hry. „V prvním poločase nám to paradoxně moc nepomohlo. Žižkov měl tlak a několikrát nebezpečně zahrozil z dálky. Ve druhém poločase se nám to podařilo zlepšit, bylo vidět, že domácím ke konci ubývaly síly,“ pokračoval Svěrkoš.

Opačné pocity při odchodu z hrací plochy pociťoval žižkovský středopolař Martin Vozábal. „Za stavu 1:0 jsem byl přesvědčený, že jsme schopni vyrovnat a otočit to. Baník po přestávce začal hrát chytřeji. Bylo vidět, že si v kabině řekli co a jak. Za stavu 3:0 už bylo po zápase,“ litoval Vozábal a dodal, že rozhodující bylo vyloučení: „Byl to rozhodující okamžik, ale nejhorší na tom je, že k té červené kartě padl ještě gól.“

Reklama

Související témata: