Hlavní obsah

Svěrkoš: Po Wembley mě dvě vstřelené branky těší dvojnásob

Ostravský kanonýr Václav Svěrkoš se dvěma góly podílel na první venkovní výhře Baníku, navíc jeho tým po dvou utkáních bez výhry získal tři body. "V Jablonci jsme si nezasloužili bodovat. Doma s Brnem už to bylo lepší. Jsme rádi, že máme tyto tři body, že jsme to konečně prolomili," raduje se Svěrkoš.

Článek

Jak byste zhodnotil nedělní utkání?

Zápas hodně ovlivnilo vyloučení. V prvním poločase nám to paradoxně moc nepomohlo. Žižkov měl tlak a několikrát nebezpečně zahrozil z dálky. Ve druhé půli se nám to podařilo zlepšit a bylo vidět, že domácím ke konci ubývaly síly.

Nemyslel jste na hattrick? Ve druhém poločase jste šli s Mičolou na bránu a vy jste nahrával...

Vždycky se snažím najít lépe postaveného spoluhráče. Zápasů bude ještě dost, ale opravdu jsem na to nemyslel. Možná kdyby byla penalta, tak bych na ni šel. Jsem rád za ty dva góly.

Tři góly ve čtyřech zápasech, to je dobrá vizitka.

Hlavní jsou výsledky. Samozřejmě jsem útočník a po tom Wembley mě dvě vstřelené branky těší dvojnásob.

Pomůže výsledek proti Žižkovu do dalších zápasů? Přeci jen po třech utkáních jste měli jen čtyři body.

V Jablonci jsme si nezasloužili bodovat. Doma s Brnem už to bylo lepší. Teď jsme rádi, že máme tyto tři body, že jsme to konečně prolomili.

Cítíte, že se rozjíždíte trošku jako diesel? Pomalejší start, ale jde to pořád nahoru.

Dnes se i ty diesely už rozjíždí rychle. Do týmu přišel Tomáš Galásek, hrál s námi dva zápasy, je vidět, že na balónu je hodně dobrý a hodně nám pomůže. Záloha má velkou kvalitu. Po vítězství 3:0 to vypadá, že je vše O.K., ale utkání bylo hodně ovlivněno vyloučením.

Proti Žižkovu se vám v poslední době daří, čím to?

Těžko říci, čím to je. Lepší by bylo, kdyby ty branky padaly proti Slavii nebo Spartě.

Žižkov Ostravě v posledních čtyřech zápasech nedokázal vstřelit branku...

Nechci nijak snižovat kvality Žižkova. Bylo tam to vyloučení a těžko se jim hrálo. Myslím, že ukázali proti Teplicím, jakou mají sílu.

Reklama

Související témata: