Hlavní obsah

Vozábal: Po třetím gólu se mohl pískat konec

Fotbalový záložník Viktorie Žižkov Martin Vozábal neprožil v neděli příjemný večer. Jeho tým na svém stadiónu podlehl Baníku Ostrava 0:3 a navíc si ze zápasu odnesl přeražený nos. „Dokud to bylo 1:0, byl jsem přesvědčený, že jsme schopni utkání vyrovnat a otočit. Za stavu 3:0 však už bylo po zápase,“ posteskl si po utkání Vozábal.

Článek

Můžete zhodnotit nedělní zápas proti Ostravě?

Za stavu 1:0 jsem byl přesvědčený, že jsme schopni vyrovnat a otočit to. Baník po přestávce začal hrát chytřeji. Bylo vidět, že si v kabině řekli co a jak. Za stavu 3:0 už bylo po zápase.

Nedocházely vám síly ve druhém poločase?

To jste viděli sami. Sám za sebe mohu říci, že stoprocentně. Hráli jsme v oslabení a více jsme se naběhali, Baník to hodně roztáhl.

Jak moc zápas ovlivnila červená karta pro Gabriela po čtvrthodině hry?

Byl to rozhodující okamžik, ale nejhorší na tom je, že k té červené kartě padl ještě gól. Kdyby ho nedali a my bychom byli v deseti, tak by Ostrava pořád musela hrát tak, že musí dát gól. Ale takhle k tomu vedl 1:0 a Baník je obrovsky zkušené mužstvo, už si to pohlídali.

Po kartě musel být stažený Švancara, jaký to mělo na mužstvo vliv?

Bylo nás deset. Bylo to znát, jeden vepředu vždycky chybí. Byl by Baníku nebezpečný a soupeř by se musel bát, že jim může dát gól.

Paradoxně po tom vyloučení jste půl hodiny do konce poločasu byli velice nebezpeční...

Samozřejmě, měli jsme síly a navíc mně přišlo, že se Baník zatáhl. Měli jsme i trochu smůly, dali jsme gól z ofsajdu, jednu střelu těsně vedle, nastřelili jsme tyčku... Věděli jsme, že se budeme do šancí dostávat jen těžko. Po druhém gólu jsme se ze sebe snažili ještě vyždímat co to šlo, ale po třetím se už mohl pískat konec.

Ve druhém poločase jste dostal balónem do obličeje. Je vaše zranění vážné?

Celou dobu jsem měl za to, že jsem dostal loktem. Až mně doktoři řekli, že to bylo míčem. Ztratil jsem přehled o tom, co se stalo. Pak jsem plival krev a doktor nechtěl, abych hrál. Dvě minuty jsme se spolu bavili, jestli budu moci pokračovat nebo ne. Asi mně to zlomilo nos, budu muset na rentgen.

Jak je fyzicky náročné pro středního záložníka odehrát celý zápas proti Ostravě v deseti?

Hodně. Pak už jsem měl i křeče, za stavu 3:0 mě trenér střídal a asi věděl proč, šlapal jsem vodu. Je to znát, měl jsem za úkol se stahovat k Procházkovi a na druhou stranu jsem věděl, že když se nedostanu k Naumovovi, tak tam bude sám a my se nedostaneme do zakončení.

Reklama

Související témata: