Hlavní obsah

Příbramský Müller má po úderu loktem zlomenou čelist

PŘÍBRAM

Příbramský obránce Martin Müller má zlomenou čelist a podle svého agenta Ondřeje Chovance bude mimo hru asi šest týdnů. Sedmatřicetiletého fotbalistu zranil úderem loktem při nedělním ligovém utkání (0:0) teplický stoper Petr Lukáš. Případem se bude na čtvrtečním zasedání zabývat disciplinární komise svazu, která rozhodne o dalším postupu.

Článek

Müller se ihned po osudném zákroku podrobil operaci. "V pondělí se Martin vrátil z nemocnice do domácího léčení. Má zdrátované obě čelisti k sobě, momentálně nemůže jíst ani mluvit," uvedl Chovanec, podle něhož čeká zkušeného stopera asi šestitýdenní pauza. Webové stránky příbramského klubu přitom původně informovaly až o tříměsíčním klidu.

O případném podání žaloby na Lukáše prý zatím Müller neuvažuje. "Zatím jsme se o tom nebavili. Martin na něco takového zatím nemyslí, určitě si každý dovede představit, jak se teď cítí. V nejbližších dnech určitě žalobu podávat nehodláme," uvedl Chovanec.

Co se jednou stalo, to se nevrátí

Podobné zákroky, jako v neděli předvedl Lukáš, by prý měly z fotbalu co nejdříve vymizet. "Hlavně je potřeba, aby se to neopakovalo. Bohužel, co se jednou stalo, to se nevrátí. Petr Lukáš se v médiích vyjádřil, že je mu to líto, ale do pondělního večera se Martinovi osobně určitě neozval," dodal Chovanec.

Lukášův faul rozzlobil Müllerovy spoluhráče. "Jsem opravdu naštvaný. Kdybych viděl v zápase to, co jsem viděl v televizi, tak bych určitě reagoval jinak. Co se stalo, se mi vůbec nelíbí," řekl na internetových stránkách klubu příbramský kapitán Daniel Huňa. "Na hřišti jsem to vůbec neviděl, takže jsem to se sudím nekonzultoval," dodal.

Lukáš zranil Müllera v 10. minutě, kdy ho v souboji bez míče trefil loktem do obličeje. Od rozhodčího dostal žlutou kartu. Müller se zraněním ještě chvíli hrál, v 29. minutě ale musel střídat.

Disciplinárka zákrok projedná ve čtvrtek

Předseda disciplinární komise Alexander Károlyi v úterý řekl, že se Lukášovým zákrokem bude se svými kolegy zabývat na pravidelném čtvrtečním zasedání. "Budeme jako obvykle zkoumat každý zápis o utkání. Čeká nás hodnocení celého uplynulého kola, takže se budeme zabývat i tímto utkáním," uvedl Károlyi.

Zda si komise Lukáše předvolá, nechtěl její šéf předjímat. "Nechci předbíhat, nic víc k tomu momentálně nemohu říct. O dalším postupu rozhodneme až ve čtvrtek po prozkoumání zápisu a všech podrobností. Samozřejmě budeme vycházet z toho, že hráč obdržel za zákrok žlutou kartu," dodal. Podle Chovance si disciplinární komise vyžádala lékařskou zprávu o Müllerově ošetření.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice