Hlavní obsah

Plzeň na úvod pátého ligového kola jen remizovala, Zlín také

PRAHA

Dělbou bodů skončily dva sobotní zápasy fotbalové ligy, které obstaraly prolog pátého ligového kola. Plzeň doma překvapivě remizovala s Teplicemi, neboť po vedoucí brance Horvátha se o výhru obrala vlastním gólem Smoly. Zlín pak hrál bez branek s Českými Budějovicemi, na jejichž lavičce se radoval nový trenér Pavel Tobiáš z prvního bodu, který Jihočeši získali pod jeho vedením.

Článek

Fotbalová Plzeň byla po předchozích domácích zápasech i po remíze, kterou v minulém kole uhrála na horké půdě v Liberci, náramně namlsaná a věřila, že v duelu se Severočechy tři body získá. Nakonec se však stejně jako před dvěma týdny proti Slavii musela i tentokrát spokojit jen s remízou 1:1.

Namlsaná Plzeň brala jen bod

Zápas se přitom pro ni vyvíjel dobře. Po úvodní dvacetiminutovce, kdy se oba týmy jen oťukávaly a čekaly, kdo s čím vyrukuje, začali domácí přidávat a postupně si vypracovali územní převahu i několik slibných příležitostí. Do vedení je dostal kapitán Pavel Horváth z trestného kopu za přispění teplické zdi. Plzeň měla navrch, mohla si náskok pojistit, ale před přestávkou přišel šok. Marek Smola ve snaze odhlavičkovat míč do bezpečí překonal ve 42. minutě vlastního gólmana.

Po změně stran se Plzeň ze všech sil snažila strhnout vedení na svou stranu, několik slibných příležitostí si vytvořila, ale Belic při střelách Limberského, Horvátha, Varadiho a spol. odolával. Mnohdy se štěstím, neboť když už ho Varadi překonal, na brankové čáře zachraňoval Klein. V hektickém závěru Teplice remízu udržely a ze šťastně získaného bodu se samozřejmě nesmírně radovaly.

Tobiáš získal s Jihočechy bod ve Zlíně

Ve večerním zápase vyrukoval Zlín proti posledním Českým Budějovicím s cílem odčinit nevalný dojem z posledního vystoupení v Kladně. Jihočechy poprvé vedl staronový trenér Pavel Tobiáš, který uprostřed týdne vystřídal na českobudějovické lavičce odvolaného Jana Kmocha. Na Moravu  přijel s cílem uhrát alespoň bod, což se mu nakonec podařilo, i když po změně stran byli jeho svěřenci k vítězství mnohem blíž.

V prvním poločase České Budějovice jen bránily a vytvořily před vlastní bránou val, přes který se Zlín dostával jen těžko. Výsledkem domácí převahy bylo jen několik rohových kopů, neboť nic kloudného se Mazurovým svěřencům vymyslet nepodařilo. Přesto Vyskočil dvě slibné příležitosti měl, ale českobudějovického brankáře Kučeru nepřekonal, stejně jako ho nepřekvapila zblokovaná rána Zbožínka těsně před přestávkou.

Po změně stran sebrali Jihočeši odvahu a začali podnikat rychlé a navýsost nebezpečné výpady. Hudson, Sedláček a hlavně pak Svátek se dostali dokonce do vyložených gólových šancí, které však zužitkovat nedokázali, takže remíza je pro ně vzhledem k průběhu druhé půle nakonec ztrátou. Zvláště, když minutu před koncem měl další tutovku Šíma, ale ani on ji neproměnil. Není divu, že nový kouč Jihočechů Pavel Tobiáš byl po zápase rozmrzelý, protože ve Zlíně měl jeho tým na výhru.

V neděli pět zápasů, v pondělí šlágr

V neděli bude páté kolo fotbalové ligy pokračovat dalšími pěti zápasy, z nichž nejatraktivnější bude večerní pražské derby mezi Spartou a Viktorií Žižkov, šlágr kola mezi Ostravou a Slavií je pak na programu v neděli na Bazalech za asistence televizních kamer.

Gambrinus liga - 5. kolo:
Plzeň - Teplice 1:1 (1:1)on-line
Branky: 30. Horváth - 42. Smola vlastní.
Zlín - České Budějovice 0:0on-line
Neděle 31. srpna:
17:00 Příbram - Liberecon-line
17:00 Mladá Bolesav - Olomoucon-line
17:00 Jablonec - Kladnoon-line
17:00 Bohemians Praha - Brnoon-line
20:00 Sparta Praha - Viktoria Žižkovon-line
Pondělí 1. září:
Baník Ostrava - Slavia Prahaon-line

Reklama