Hlavní obsah

Plzeň - Teplice 1:1Plzeň dala oba góly, ale bod mají Teplice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Horváth 1 : 0
42. Smola (vlastní) 1 : 1

PLZEŇ

Potřetí za sebou hráli Západočeši v lize 1:1. Proti Teplicím sice dali obě branky plzeňští hráči, ale přesto brali bod hosté. Po parádní trefě Horvátha z přímého kopu si totiž dal vlastní gól v závěru první půle domácí Smola.

Foto: Viktoria Plzeň/Jaromír Pech

Plzeňský útočník Adam Varadi (vlevo) se proti Teplicím neprosadil.

Článek

Před zraky reprezentačního trenéra Rady a solidní návštěvou více než sedmi tisíc diváků začali domácí daleko lépe. Nejdřív pálil Rezek z přímého kopu těsně vedle, Teplice se zmohly jen na neškodnou hlavičku Juna doprostřed branky. Plzeň byla daleko aktivnější. ve 25. min. se na vápně pěkně uvolnil Varadi a Belic jeho střelu tečovanou jedním z obránců vyrážel jen s velkou námahou.

Horváthova paráda

Zanedlouho se snažil dravým průnikem dostat do šestnáctky Limberský, Hanzlík ho těsně před vápnem zastavil jen za cenu faulu. Míč si postavil Horváth a mazácky poslal balón podél zdi přesně k tyči. Belic ani nestačil zareagovat. A mohlo být pro Teplice hůř. Trappovu bombu z 30 metrů histující gólman jen s námahou vyrazil, ale Varadiho dorážku vychytal. Tepličtí prolomili gólový půst v lize po 332 minutách, ale sami se o to nepřičinili. Trestný kop Doležala totiž poslal ve 42. min. hlavou do vlastní branky dezorientovaný Smola.

Po převaze nakonec křeč 

Teplice byly po přestávce ještě ubožejší než v první půli. Plzeň měla šance, ale využít je nedokázala. Tutovku spálil Varadi, když po rohu Horvátha mířil hlavou nad a když v 50. min, po nadýchaném centru Rezka branku trefil, radost mu překazil Klein, jenž vykopl míč z čáry.

Plzeňská snaha postupně přerůstala v křeč, výjimkou byl jen dalekonosný pokus Limberského, který Belic vyboxoval. A když v závěru z ojedinělé akce hostí nebezpečně hlavičkoval střídající Vachoušek, podržel Plzeň Poštulka. V samém závěru se však domácí nadechli k velkému náporu, před brankou Teplic bylo pořád horko, jenže Varadi i Limberský z dobrých pozic těsně minuli a Horváthovu tečovanou ránu lapil Belic.

Viktoria Plzeň - FK Teplice 1:1 (1:1)
Branky: 29. Horváth - 42. vlastní Smola. Rozhodčí: Kocourek - Chytil, Vysloužil. ŽK: Varadi, Horváth - Hanzlík, Doležal, Belic. Diváci: 7155.
Plzeň: Poštulka - Limberský, Rada, Navrátil, Smola - Rezek, Horváth (72. Vaculík), Trapp, Jiráček (81. Rodrigues) - Tatanašvili (67. Mlika), Varadi. Trenér: Šilhavý.
Teplice: Belic - Vidlička, Lukáš, Klein, Hanzlík - Doležal (83. Vondrášek), Ljevakovič, Sabou, Štohanzl (60. Stožický) - Smejkal (68. Vachoušek), Jun. Trenér: Plíšek.

Reklama

Související témata: