Hlavní obsah

Zlín - Budějovice 0:0Nový trenér Českých Budějovic Tobiáš získal ve Zlíně bod

ZLÍN

Staronový trenér fotbalistů Českých Budějovic Pavel Tobiáš začal své další angažmá u týmu bezbrankovou remízou ve Zlíně, která přinesla Dynamu druhý bod v sezóně a minimálně na chvíli posun z posledního místa v tabulce. Po nezáživném prvním poločase mohli hosté pomýšlet i na vítězství, neboť po změně stran trápícího se soupeře předčili, ale v koncovce propadli.

Článek

Zlínský kouč Mazura postrádal zraněné opory Zúbka, Kroupu, Malára a Pennera, zato vytáhl do základní sestavy novou posilu Malcharka, který projevil svou univerzálnost a zaskočil na místě levého obránce. Tescoma hrála takřka podle stejného scénáře jako v posledním domácím utkání proti Žižkovu: bez nápadu a se spoustou nepřesností ve středu hřiště. Z toho také plynula naprostá absence střeleckých příležitostí.

V prvním poločase se dostali pouze do náznaků šancí Šmahaj a Vyskočil, ani jeden však neohrozil vážněji brankáře Kučeru. Poslední tým myslel hlavně na dobrou defenzivu a do útočení se vůbec nepouštěl. Výsledkem byl nezáživný fotbal a oboustranné trápení. Oživila jej pouze po půlhodině hry akce, kterou založil Kóňa. Načechral míč za obranu na Krause, po něm se po Bačově hlavičce míč odrazil od hostujícího obránce Hunala a brankář Kučera jej s námahou vyrazil.

Po změně stran budějovičtí fotbalisté více otevřeli hru a ve 49. minutě si vypracovali nejslibnější šanci zápasu. Šímova střela z 25 metrů se odrazila od břevna. Křečovitě hrající Zlín se nezmohl na kloudnější akci, jeho výkon neoživili po hodině hry ani střídající Žůrek s Baranyaiem.

Naopak hosté vycítili bezradnost soupeře a mnohem častěji hrozili nebezpečnými brejky. Hned po vystřídání v 62. minutě mohl skórovat Hudson, o tři minuty později Sedláčkovu střelu vytlačil brankář Baránek na roh a v 67. minutě z bezprostřední blízkosti Svátek přestřelil branku. Domácí fotbalisté se už z útlumu neprobrali a museli se spokojit s bodem.

FC Tescoma Zlín - SK Dynamo České Budějovice 0:0
Rozhodčí: Hrubeš - Ubias, Čecháček. ŽK: Zbožínek - Leština, Kučera. Diváci: 2658.
Zlín: Baránek - Čelůstka, Kroča, Zbožínek, Malcharek - Kraus (60. Baranayi), Šmahaj, Kóňa (60. Žůrek), Konečník - Bača, Vyskočil (78. Bačík). Trenér: Mazura.
Č. Budějovice: Kučera - Peroutka, Horejš, Hunal (60. Hudson), Leština - Benát (90. Skopalík), Homoláč, Hílek, Šíma - Svátek (87. Strázský), Sedláček. Trenér: Tobiáš.

Reklama